“Στείλε όταν φτάσεις” – Μηνύματα για την τραγωδία στέλνουν μαθητές μέσα από τα σχολεία της χώρας – Κύμα καταλήψεων

 “Στείλε όταν φτάσεις” – Μηνύματα για την τραγωδία στέλνουν μαθητές μέσα από τα σχολεία της χώρας – Κύμα καταλήψεων

Στη Λάρισα μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ, στέκονται δίπλα ο ένας στον άλλον και σχηματίζουν με τα σώματά τους, το σήμα του πένθους (φωτογραφία επάνω), εκφράζοντας τη θλίψη τους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα παιδιά, μέσα από την αυλή του σχολείου τους, στέλνουν με τον δικό τους τρόπο, μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων.

Στο Ολυμπιακό χωριό, οι μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου, έγραψαν, τοποθετώντας τις τσάντες τους στο προαύλιο του σχολείου: «Δεν ξεχνώ. Τέμπη». «Εδειχναν» και τον υπαίτιο της τραγωδίας κρατώντας πανό  με το μήνυμα: «Τα κέρδη τους… οι ζωές μας».

Φωτό από 902.gr

«Στείλε όταν φτάσεις»

Στην Πύλο, μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, έγραψαν με τις τις τσάντες τους, στο προαύλιο του σχολείου το σύνθημα: «Στείλε όταν φτάσεις», φράση που κυριαρχεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μετά το τραγικό δυστύχημα και δείχνει την αγωνία των γονιών για την τύχη των παιδιών τους που ταξιδεύουν.

Εξέφρασαν παράλληλα την οργή τους για το δυστύχημα, με  τη φράση «Όχι άλλα εγκλήματα».

Πηγή εικόνων: ertnews.gr

Κατάληψη στο ΕΠΑΛ και 2ο Λύκειο στη Ναύπακτο

Στη Ναύπακτο, οι μαθητές πραγματοποιούν κατάληψη στο ΕΠΑΛ και το 2ο Λύκειο.

Η κατάληψη, όπως αναφέρουν οι μαθητές, δεν γίνεται για θέματα της σχολικής τους κοινότητας, αλλά προκειμένου να κινητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στην κρατική αδράνεια, όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Μαθητές στο Ηράκλειο έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις σχολείων για συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου που επικαλείται η ΕΡΤ, έντεκα σχολεία τελούν υπό κατάληψη σήμερα από τους μαθητές που με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως να δείξουν συμπαράσταση στις οικογένειες των ανθρώπων, κατά κύριο λόγο νέων, των οποίων το νήμα της ζωής κόπηκε κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Ποια σχολεία τελούν υπό κατάληψη

Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη τελούν σήμερα το 4ο και το 9ο Γυμνάσιο καθώς επίσης το 1ο, 4ο και το 10 ΓΕΛ, στην πόλη του Ηρακλείου. Ακόμα, λόγω κατάληψης δεν λειτουργούν το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Τυμπακίου, το ΕΠΑΛ Μοιρών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίων Δέκα και το ΓΕΛ της Αγίας Βαρβάρας.