Εκλογές: Οι τρεις πιθανές ημερομηνίες μετά την τραγωδία

 Εκλογές: Οι τρεις πιθανές ημερομηνίες μετά την τραγωδία

Σενάρια περί αλλαγής της ημερομηνίας των εκλογών 2023 κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τη σύγκρουση δύο τρένων, τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Ήδη ορισμένοι έχουν βγάλει τα… τεφτέρια προκειμένου να δουν αν και κατά πόσο μπορεί να αλλάξει η 9η Απριλίου, με δεδομένο ότι υπάρχουν δεκάδες νεκροί από το δυστύχημα.

Τα τρίτα σενάρια για την ημερομηνία της κάλπης μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Προς στιγμήν τρία θεωρούνται τα επικρατέστερα σενάρια:

  1. Αναβολή για δύο εβδομάδες ή λίγο περισσότερο. Δηλαδή οι εκλογές να γίνουν την 23η Απρίλη ή μια εβδομάδα αργότερα. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα έχει περισσότερο χρόνο να διαχειριστεί την κατάσταση και παράλληλα δεν θα «ξεφύγει» κατά πολύ από την αρχική ημερομηνία που είχαν κυκλώσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επηρεαστεί η τουριστική περίοδος.
  2. Το δεύτερο σενάρια θέλει τον πρωθυπουργό να κάνει τις εκλογές τον Ιούλιο, αφού θα έχει περάσει αρκετά μεγάλο διάστημα από το τραγικό δυστύχημα. Πιθανότατα και η επιτροπή που θα συσταθεί θα έχει ολοκληρώσει το έργο της, αποδίδοντας τις όποιες (διαχρονικές όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου) ευθύνες. Σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο παράγοντες που προβληματίζουν: το γεγονός ότι θα βρισκόμαστε εν μέσω της τουριστικής περιόδου και δεύτερον ότι ο απρόβλεπτος παράγοντας (πχ μια φωτιά) πάντα καραδοκεί.
  3. Το τρίτο σενάριο είναι να παραμείνει ο προγραμματισμός ως έχει. Ως προς αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την τραγωδία προκειμένου να αποφασίσουν πόσο μεγάλο είναι το κόστος κι αν αυτό μπορεί να… μειωθεί στους επόμενους μήνες.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση εν θερμώ. Τη δεδομένη στιγμή προέχει η περίθαλψη των τραυματιών, η ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων και η ψυχολογική στήριξη των συγγενών τους. Και βέβαια εκκρεμεί και η περαιτέρω αναζήτηση ευθυνών.

Πηγή: Ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα