Τέμπη: Σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή η υπόθεση λόγω σοβαρότητας

 Τέμπη: Σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή η υπόθεση λόγω σοβαρότητας

Στην Ολομέλεια Εφετών Λάρισας, αναμένεται να εισαχθεί αύριο, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η υπόθεση του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, προκειμένου να χειριστεί την υπόθεση Εφέτης ειδικός Ανακριτής.

Η απόφαση για τον χειρισμό της ανάκρισης από ανώτερο δικαστικό αναμένεται να ληφθεί λόγω της σοβαρότητος της υπόθεσης και προκειμένου να επιταχυνθεί η ποινική διερεύνηση της.

Στο μεταξύ αύριο, Πέμπτη, οδηγείται στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα και φέρεται στην προανακριτική απολογία του να έχει αποδεχθεί την ευθύνη που του αναλογεί για την θανατηφόρα σύγκρουση στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης, που βρίσκεται σε κατάσταση έντονης συναισθηματικής φόρτισης, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, παρουσία εισαγγελέα, ότι έκανε λάθος χειρισμό στην τροχιοδήγηση. Όπως φέρεται να ισχυρίζεται, την λάθος μοιραία κίνηση, την αντιλήφθηκε όταν πληροφορήθηκε για το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα.

Σε βάρος του σταθμάρχη Λάρισας έχει σχηματιστεί δικογραφία που αφορά τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή, και το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, όπως διατυπώνεται στο άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα (επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς κλπ).

Η δίωξη πιθανότατα θα αφορά και άλλα πρόσωπα αν και εφόσον αποδειχθεί ότι έχουν υπαιτιότητα για την τραγωδία, καθώς κατά την κύρια ανάκριση, που πιθανότατα θα ξεκινήσει άμεσα, θα συμπεριληφθούν στην δικογραφία πορίσματα και ευρήματα ειδικών, ως προς τα ακριβή αίτια και τον επιμερισμό των ευθυνών.

Πηγή: News247.gr

Σχετικά Άρθρα