Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στα νοσοκομεία της Λάρισας με συγγενείς των θυμάτων – ” Μας ζητούν αναγνώριση από ρούχα και τατουάζ”

 Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στα νοσοκομεία της Λάρισας  με συγγενείς των θυμάτων – ” Μας ζητούν αναγνώριση από ρούχα και τατουάζ”

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο Λάρισας.

Συγγενείς περιμένουν να ακούσουν αν ο δικός τους άνθρωπος βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών και στο τέλος της ανάγνωσης της λίστας κλαίνε είτε από χαρά που «τουλάχιστον ζει», είτε από απόγνωση.

Το in βρέθηκε έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας καταγράφοντας συγκλονιστικές εικόνες. Η αγωνία, η απόγνωση, η άρνηση της αποδοχής της σκληρής πραγματικότητας.

Έχει ήδη ξεκινήσει η σκληρή διαδικασία της αναγνώρισης θυμάτων με ψυχολόγους της Αστυνομίας να βρίσκονται εκεί προκειμένου να στηρίξουν τους συγγενείς.

Διαβάζουν ονόματα των τραυματιών και όποιος δεν ακούει το όνομα που αγωνιά να ακούσει, μένει για την επόμενη τραγική φάση.

Συγκεντρωμένοι σε ένα μικρό αμφιθέατρο συγκλονισμένοι και καταρρακωμένοι συγγενείς θυμάτων περιμένουν την χειρότερη στιγμή που θα αντικρύσουν νεκρούς τους δικούς τους ανθρώπους.

«Το τρενάκι του τρόμου»

Πατέρας του οποίου ο 26χρονος γιος αγνοείται μετά την τραγωδία στα Τέμπη και την πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων βρίσκεται σε απόγνωση έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

«Το τρενάκι του τρόμου, δεν ξέρουμε πού είναι οι άνθρωποί μας»
«Αγνοείται ο άνθρωπός μου μαζί με τον φίλο του. Είχαν πάει να δουν τις κοπέλες τους. Να το χαίρονται το τρενάκι του τρόμου. Οι αστυνομικοί μάς ρωτούν τι ρούχα φορούσαν, αν είχαν τατουάζ ή φορούσαν σκουλαρίκια για να γίνει η αναγνώριση. Δεν ξέρουμε τίποτα, δεν ξέρουμε πού είναι οι άνθρωποί μας.

Να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι γι’ αυτό το ελληνικό χάλι. 2023 και τρακάρουν τρένα και μάλιστα σε διπλή γραμμή».