Πρόεδρος μηχανοδηγών για Τέμπη: Τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια

 Πρόεδρος μηχανοδηγών για Τέμπη: Τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια

Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας αναφερόμενος στην εθνική τραγωδία στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς είπε χαρακτηριστικά πως τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια.

«Έχει συμβεί το αδιανόητο. Τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή. Το ένα ανέβαινε προς Θεσσαλονίκη, το επιβατικό και το εμπορικό κατέβαινε από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και απ’ ότι φαίνεται υπήρχε μετωπική σύγκρουση, με τα τραγικά αποτελέσματα που βλέπουμε», ανέφερε αρχικά μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γενηδούνιας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις ευθύνες που θα πρέπει να αναζητηθούν για την ενημέρωση των μηχανοδηγών. Συγκεκριμένα όσον αφορά το ζήτημα του κεντρικού ηλεκτρονικού ελέγχου ο κ. Γενηδούνιας υπογράμμισε ότι δεν λειτουργεί τίποτα και όλα γίνονται χειροκίνητα.

«Δεν λειτουργεί τίποτα, όλα γίνονται χειροκίνητα, με ανθρώπινο παράγοντα. Είμαστε στο manual σε όλο το δίκτυο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, όπως και στο σημείο αυτό», είπε ακόμα τονίζοντας ότι ούτε οι ενδείξεις, τα φωτοσήματα, ούτε ο έλεγχος κυκλοφορίας λειτουργούν.

Σχετικά Άρθρα