Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (εικόνα)

 Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (εικόνα)

Σιωπηρή διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη θα πραγματοποιήσουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, σήμερα (1/3) στις 18:30, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Επίσης, καλούν στην κινητοποίηση φοιτητών – μαθητών που θα γίνει την Παρασκευή, στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων, ανάμεσα τους πολλοί φοιτητές και απαιτούν εδώ και τώρα να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας, να μην συγκαλυφθεί ή κρυφτεί τίποτε.

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι από το πρωί το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και πολλών συμφοιτητών μας.

Εκφράζουμε την τεράστια θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων. Στην θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ένας από εμάς.

Την ίδια ώρα γεμίζουμε με τεράστια οργή!

Πώς είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο;

Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν τόσο καιρό εισακουστεί από το κράτος οι κραυγές αγωνίας των εργαζομένων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές;

Πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων;

Οι ευθύνες είναι τεράστιες!

Εδώ και τώρα να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειες τους. Να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας. Να μην συγκαλυφθεί τίποτα!».

Σχετικά Άρθρα