Κολωνός: Έρευνες για πιθανά νέα θύματα του Μίχου – Τι μήνυμα έστελνε στους επίδοξους βιαστές

 Κολωνός: Έρευνες για πιθανά νέα θύματα του Μίχου – Τι μήνυμα έστελνε στους επίδοξους βιαστές

Τις πιο εφιαλτικές υποψίες που είχαν οι Αρχές από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Κολωνού επιβεβαίωσαν οι πρόσφατες συλλήψεις αλλά και τα νέα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία για την υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης. 

Όπως αποκαλύπτεται, ο Ηλίας Μίχος έκανε τις συνεννοήσεις για τα ραντεβού με την ανήλικη όχι μόνο μέσω του διαδικτύου, αλλά και απευθείας, με άτομα που φέρεται να γνώριζε προσωπικά.

Έτσι, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση πιστεύουν πλέον πως πίσω από τα όσα βίωσε η ανήλικη από τον Κολωνό υπάρχει ένα δαιδαλώδες κύκλωμα παιδεραστίας, με θύματα και άλλα παιδιά, πλην της 12χρονης.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, εξαιρετικά σημαντικό θεωρείται ένα νέο εύρημα των αστυνομικών που πραγματοποιούν τις έρευνες. Πρόκειται για ένα μήνυμα που φέρεται να έχει στείλει ο προφυλακισμένος με τις κατηγορίες του βιασμού ανηλίκου αλλά και της μαστροπείας Ηλίας Μίχος σε συνομιλίες που είχε με άλλους επίδοξους βιαστές της 12χρονης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε μία από τις διαδικτυακές συνομιλίες του 53χρονου, ένας από τους «ενδιαφερόμενους» εκφράζει κάποιες ανησυχίες για την ηλικία του κοριτσιού, το οποίο ο Μίχος παρουσίαζε ως 16χρονη κοπέλα, με τον κατηγορούμενο να απαντά ότι δεν συντρέχει κανείς λόγος ανησυχίας.

«Η κοπέλα είναι από την Αλβανία, είναι ορφανή, γονείς δεν υπάρχουν», είναι μερικά από αυτά που φέρεται να απάντησε ο 53χρονος, προσπαθώντας να καθησυχάσει τον συνομιλητή του, αλλά και παράλληλα να τον δελεάσει ώστε να κλείσει το ραντεβού. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτή τη διαδικτυακή επικοινωνία ο Μίχος εμφανίζει τον εαυτό του να ενδιαφέρεται και για το μέλλον της ανήλικης, λέγοντας στον συνομιλητή του πως αυτός απλά θέλει να τη βοηθήσει, ώστε το «16χρονο κορίτσι» να βγάλει μερικά χρήματα για να ορθοποδήσει στη ζωή του. Το ίδιο μήνυμα με το αφήγημα περί καταγωγής του κοριτσιού, αλλά και ανύπαρκτης οικογενειακής μέριμνας, φέρεται να έχει σταλεί και σε άλλους επίδοξους βιαστές της ανήλικης από τα προφίλ που είχε δημιουργήσει και χειριζόταν ο 53χρονος σε κοινωνικά δίκτυα.

Κολωνός: Το προφίλ των θυμάτων

Το μήνυμα αυτό είναι μόνο ένα από τα στοιχεία που φαίνεται να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εξώθηση της ανήλικης στην πορνεία δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Πλέον, έπειτα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις που θέλουν τον Μίχο να κάνει διά ζώσης συνεννοήσεις για ραντεβού βιασμού, ακόμα και με γνωστούς και γείτονές του, οι Αρχές θα αναζητήσουν και άλλα δεδομένα που θα επιβεβαιώσουν τις υποψίες για περισσότερα ανήλικα θύματα. 

Αυτό που εξετάζεται κυρίως είναι το γεγονός πως στην περιοχή του Κολωνού κατά καιρούς διέμεναν σε μισθωμένα διαμερίσματα οικογένειες προσφύγων, αλλά και παιδιά μεταναστών που είχαν μεγάλη οικονομική ανάγκη. Πρόκειται για ένα «προφίλ» που παγκοσμίως συναντάται στη συντριπτική πλειονότητα των παιδιών τα οποία πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Οι παιδεραστές προτιμούν να προσεγγίζουν κυρίως τους πιο ευάλωτους ανηλίκους, οι οποίοι, εκτός από οικονομικές δυσκολίες, ζουν και σε ένα ασταθές οικογενειακό περιβάλλον. Άλλωστε, το ίδιο «προφίλ θύματος» είχε και η 12χρονη. 

Βεβαίως, εδώ και σχεδόν πέντε μήνες που έχει αποκαλυφθεί η υπόθεση, οι Αρχές μαζεύουν μεθοδικά όλα τα δεδομένα που μπορεί να οδηγήσουν στην αποκάλυψη και άλλων θυμάτων. Οι έρευνες αυτές περιλαμβάνουν τα στοιχεία που ενδέχεται να προκύψουν και από όλους τους υπόλοιπους προφυλακισμένους. Από τα 18 άτομα τα οποία έχουν εμπλακεί στην υπόθεση και κατηγορούνται πλέον για επαφές με τη 12χρονη, η Αστυνομία έχει κατασχέσει όλα τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, όπως κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές, ενώ στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να ανασυρθούν ίχνη από άλλες ψηφιακές αναζητήσεις, συνομιλίες αλλά και αρχεία φωτογραφιών και βίντεο.

Οργανωμένο κύκλωμα

Ήδη, τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση, φέρεται να έχουν αρκετά δεδομένα που οδηγούν στο συμπέρασμα ύπαρξης οργανωμένου κυκλώματος με παραπάνω από ένα θύμα. Όπως έχει αποκαλυφθεί, πέραν των ραντεβού που κανόνιζε, ο Μίχος είχε φτάσει στο σημείο να εκδίδει το παιδί ακόμα και μέσα από παράνομο οίκο ανοχής, αλλά και διαμέρισμα το οποίο είχε ενοικιάσει μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης. Παράλληλα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, φέρεται να είχε οργανωθεί βιντεοσκόπηση πράξεων της 12χρονης, οι οποίες μεταδίδονταν ζωντανά και κατόπιν πληρωμής σε χρήστες «σκοτεινών» διαδικτυακών ιστοτόπων. Πρόκειται για περιστατικά που έχουν αποκαλυφθεί κατά τις πέντε καταθέσεις που έχει δώσει στις Αρχές η ανήλικη.

«Ο κατηγορούμενος ήταν ένας καθημερινός άνθρωπος, οικογενειάρχης, επιχειρηματίας και χωρίς οικονομικά προβλήματα, τουλάχιστον φαινομενικά. Ο ίδιος έφτασε στο σημείο να βιάσει ένα 12χρονο παιδί. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έστησε από το πουθενά και χωρίς προηγούμενη εμπειρία και επαφές ένα ολόκληρο κύκλωμα παιδεραστών με συγκεκριμένο τιμοκατάλογο, ακόμα και live μεταδόσεις επ’ αμοιβή και πώληση βίντεο και φωτογραφιών. 

Ερευνάται το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος άνθρωπος να ανήκει σε ένα ευρύτερο σκοτεινό κύκλωμα παιδεραστών, αλλά και να έχει κάνει κακό και σε άλλα παιδιά και μάλιστα στην ίδια γειτονιά..», λέει στη Realnews αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Nέα κατάθεση

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ήδη η ανακρίτρια έχει καλέσει τον Ηλία Μίχο να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και να απαντήσει πάνω σε όλα αυτά τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην υπόθεση. Η νέα κατάθεση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 2 Μαρτίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 53χρονος θα ερωτηθεί για πρώτη φορά για τις σχέσεις του με άτομα που έχουν πλέον προφυλακιστεί και τα οποία φέρονται να ήρθαν σε επαφή με την ανήλικη, μετά από προσωπική σύστασή του, σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει η 12χρονη. 

Οπως είναι γνωστό, για τη φρικιαστική υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα την προηγούμενη εβδομάδα και προφυλακίστηκαν τα τέσσερα, μεταξύ των οποίων και ένας 65χρονος δερματολόγος που διατηρούσε ιατρείο στην περιοχή του Κολωνού.

Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες, η αρμόδια ανακρίτρια απέστειλε κλήσεις για απολογία σε έξι άνδρες. Όλοι κατοικούν ή έχουν επιχειρήσεις στην περιοχή του Κολωνού και των Σεπολίων, ενώ το ίδιο το παιδί τους έχει αναγνωρίσει ως βιαστές του στην πέμπτη και πλέον αποκαλυπτική κατάθεση που έδωσε κατά σειρά. Μέχρι και την περασμένη Πέμπτη προφυλακίστηκαν οι δύο από τους έξι άνδρες που έχουν κληθεί από την ανακρίτρια, καθώς οι υπόλοιποι έχουν λάβει προθεσμία και θα απολογηθούν σύντομα.

Ο διαιτητής

Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση ενός πρώην γνωστού διαιτητή ποδοσφαίρου, με μεγάλη σταδιοδρομία σε αγώνες της Α’ Εθνικής. Ο ίδιος είναι οδοντοτεχνίτης στην περιοχή του Κολωνού, πρώην υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές και βέβαια γνωστός του Μίχου.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 12χρονης, ο 53χρονος την είχε στείλει στον επαγγελματικό του χώρο, λέγοντάς της να του χτυπήσει απλώς το κουδούνι και να του μιλήσει. Ο ίδιος, ωστόσο, με δηλώσεις του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Επίσης, κλήση για απολογία δέχθηκε και ένας άλλος γείτονας του παιδιού, παντρεμένος με παιδί, καθώς προκύπτει από την κατάθεση της 12χρονης πως ο Μίχος την έστειλε και σε αυτόν για να του μιλήσει την ώρα που αυτός καθόταν στην πλατεία. 

Μάλιστα, η ανήλικη λέει στην κατάθεσή της πως αμέσως αφού του μίλησε πήγαν στο σπίτι του όπου τη βίασε. «Με αυτόν πηγαίναμε στο σπίτι του όταν έδιωχνε το παιδί του και τη γυναίκα του για να πάνε στην πλατεία να παίξει το παιδί του. Μου έδινε 50 ευρώ τη φορά», είπε το παιδί στην ανατριχιαστική κατάθεσή του που αποκάλυψε την προηγούμενη Κυριακή η «R».

Πηγή: RealNews

Σχετικά Άρθρα