Φίλης για Πολάκη: “Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να διαγραφεί “

 Φίλης για Πολάκη: “Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να διαγραφεί “

O Νίκος Φίλης μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε πως «ο Πολάκης δεν πρέπει να διαγραφεί, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε. Δεν ανήκω σε κόμμα που τηλεοπτικά εκτοξεύουμε διαγραφές, έχουμε συντεταγμένες διαδικασίες και, αν προκύπτουν ζητήματα, τα συζητάμε και αποφασίζουμε».

Ειδικότερα, ο κ. Φίλης ανέφερε:  «Το θέμα έχει προκύψει με μία ανάρτηση του Πολάκη, υπάρχει μία απόφαση που ανακοινώθηκε, να μην συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα άλλα τα οποία ακούγονται δεν στέκουν. Δεν λέει πουθενά στην ανάρτηση “να τους καθαρίσουμε”, λέει “να καθαρίσουμε την κατάσταση”.

»»Το ύφος όλους μας, μας ξενίζει και το ύφος που το λέει σε προεκλογική περίοδο και επαναλαμβάνεται, δίνει λανθασμένη άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υφίσταται κανένα θέμα δικαστικής δίωξης. Δικαστές υπεράνω κρίσης δεν υπάρχουν».

Και ο Νίκος Φίλης συνέχισε: «Κατά τη γνώμη μου ο Πολάκης δεν πρέπει να διαγραφεί, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε. Δεν ανήκω σε κόμμα που τηλεοπτικά εκτοξεύουμε διαγραφές, έχουμε συντεταγμένες διαδικασίες, και αν προκύπτουν ζητήματα τα συζητάμε και αποφασίζουμε. Συμφωνούμε ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τους λόγους που έχουν ανακοινωθεί, δεν προκύπτει ζήτημα διαγραφής του. Αυτό που έχει έχει κάνει ο κ Πολάκης και αφορά στην κατ΄ επανάληψη αλλοίωση των πολιτικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο».

«Δεν μας απασχολεί τι λέγεται στο παρασκήνιο»

«Δεν μας απασχολεί τι λέγεται στο παρασκήνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένες δημοκρατικές λειτουργίες και αποφασίζει», είπε επίσης ο κ. Φίλης.

«Πολιτικά συμφωνώ με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Ως κόμμα έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε πολιτικές αποφάσεις. Η ανακοίνωση των ονομάτων μίας δικαστικής σύνθεσης δεν συνιστά προσωποποίηση, οι δίκες είναι δημόσιες, τα ονόματα είναι γνωστά.

»» Άρα η ανακοίνωση ονομάτων δεν συνιστά στοχοποίηση. Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι, και εγώ δημοσιογράφος είμαι. Πόσες φορές όμως στις τηλεοράσεις στοχοποιούμε πρόσωπα; Παρενέβη ο εισαγγελέας; Όχι. Εγώ ξέρω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για γίνει κυβέρνηση, αύριο ο Τσίπρας θα ανακοινώσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς. Αυτά να τα κουβεντιάσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Φίλης.

Σχετικά Άρθρα