Άρχισαν ξανά οι πτήσεις στον εναέριο χώρο της Αγίας Πετρούπολης

 Άρχισαν ξανά οι πτήσεις στον εναέριο χώρο της Αγίας Πετρούπολης

Οι πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο Πούλκοβα της Αγίας Πετρούπολης, που ανεστάλησαν προσωρινά νωρίτερα σήμερα, ξανάρχισαν, ενώ ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων γύρω από αυτό άνοιξε περί τις 12:00 (τοπική ώρα· 11:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και δεδομένα του εξειδικευμένου ιστότοπου FlightRadar24.

Η δημοτική αρχή στην Αγία Πετρούπολη ανακοίνωσε λίγη ώρα νωρίτερα μέσω Telegram το κλείσιμο του αεροδρομίου για όλες τις πτήσεις προσωρινά, χωρίς να εξηγήσει γιατί.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της μεγαλούπολης, ότι είχε εντοπιστεί ιπτάμενο αντικείμενο άγνωστης ταυτότητας, που οδήγησε στο κλείσιμο του αερολιμένα. Την ίδια πληροφορία είχε μεταδώσει προηγουμένως ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Baza, προσθέτοντας πως απογειώθηκαν εσπευσμένα καταδιωκτικά.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως τα αεροσκάφη τα οποία στάλθηκαν να ερευνήσουν και να αναχαιτίσουν το αντικείμενο δεν βρήκαν κάτι στο στίγμα.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ουδεμία επίσημη εξήγηση για το τι προκάλεσε το πρόβλημα, ή το πως εντοπίστηκε το «άγνωστο» αντικείμενο.

Πτήσεις προς την Αγία Πετρούπολη, ανάμεσά τους πέντε που είχαν αναχωρήσει από τη Μόσχα, είχαν κάνει αναστροφή κι επέστρεφαν περί τις 11:00 (τοπική ώρα· στις 10:00 ώρα Ελλάδας), αφού αρχικά έκαναν κύκλους. Το κλείσιμο του εναέριου χώρου επηρέασε επίσης πτήσεις προς τον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ, που χρειάζεται να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Αγίας Πετρούπολης.

Σχετικά Άρθρα