Αγία Πετρούπολη: Βρέθηκαν περίπου 50 εκατ. ευρώ στο γραφείο του Πριγκόζιν – Η απάντηση του

 Αγία Πετρούπολη: Βρέθηκαν περίπου 50 εκατ. ευρώ στο γραφείο του Πριγκόζιν – Η απάντηση του

Μεγάλο ποσό μετρητών βρέθηκε στα γραφεία του επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγένι Πριγκόζιν κατά τη διάρκεια εφόδου στο γραφείο του στην Αγία Πετρούπολη σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Ο Πριγκόζιν επιβεβαίωσε την έφοδο και δήλωσε ότι τα κουτιά με ρευστό χρήμα που εντοπίστηκαν σε οχήματα κοντά στο γραφείο του στην Αγία Πετρούπολη από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) προορίζονταν για την κάλυψη της μισθοδοσίας, αλλά και άλλα έξοδα των μαχητών της αναφερόμενης εταιρίας μισθοφόρων.

Μη επιβεβαιωμένες αναφορές ρωσικών ΜΜΕ έκαναν λόγο για ποσό 4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (47 εκατομμυρίων δολαρίων) που εντοπίστηκαν μέσα σε χάρτινες κούτες.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι, αυτός και οι άνδρες του δεν θα παραδοθούν παρά τις εντολές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος σε διάγγελμα που απηύθυνε, έδωσε σκληρή απάντηση στη στάση που κήρυξε ο Πριγκόζιν, κάνοντας λόγο για «προδοσία» και «πισώπλατη μαχαιριά», σύμφωνα με το CNNi.

Σημείωσε πως «οποιαδήποτε εσωτερική αναταραχή είναι θανάσιμη απειλή για το κράτος μας, για εμάς ως έθνος». «Είναι πλήγμα για τη Ρωσία, για τον λαό μας και τις ενέργειές μας για την προστασία της πατρίδας μας», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως «μια τέτοια απειλή θα λάβει σοβαρή απάντηση».

Ταυτόχρονα, διεμήνυσε ότι «ως Ρώσος πρόεδρος θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστώ τη χώρα μου» και τόνισε ότι «όσοι οργάνωσαν την ένοπλη εξέγερση θα λογοδοτήσουν».

Ο κ. Πούτιν αναγνώρισε πάντως ότι οι μαχητές της Βάγκνερ είναι «οι ήρωες που απελευθέρωσαν το Ντονμπάς». «Απαιτώ να σταματήσετε κάθε συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα