Κατά μέτωπο επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με στρατηγική σύγκρισης και διλημμάτων – Τα ζητήματα πρώτης γραμμής στον δρόμο προς τις κάλπες

 Κατά μέτωπο επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με στρατηγική σύγκρισης και διλημμάτων – Τα ζητήματα πρώτης γραμμής στον δρόμο προς τις κάλπες

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές το κυβερνών κόμμα επιμένει στη στρατηγική συγκρίσεων των πεπραγμένων της κυβέρνησης με αυτά της περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας στα διλήμματα της επόμενης αναμέτρησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη περιοδεία του στη Λάρισα είπε χαρακτηριστικά «θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θέλουμε αλήθειες ή ψέματα; Θέλουμε αυξήσεις ή φόρους; Και τελικά θέλουμε σιγουριά ή εκλογικούς πειραματισμούς;»

Και ενώ η κυβέρνηση εστιάζει επίσης στην μεγάλη «δεξαμενή» των αναποφάσιστων παράλληλα εξαπολύει επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά αλλά και την χθεσινή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

Εκτός απροόπτου στο Μαξίμου φαίνεται ότι προκρίνουν την 9η Απριλίου για τις κάλπες. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως η Βουλή θα κλείσει στις 10 Μαρτίου και θα ξεκινήσει και επισήμως η προεκλογική περίοδος

Σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας τονίζεται πως «πραγματική καταδίκη των απόψεων του κ. Πολάκη δεν αποτελεί μόνο η αυτονόητη διαγραφή του, αλλά και η ανοικτή καταγγελία των απόψεων που εξέφρασε. Απαιτούμε εκτός από την διαγραφή του κυρίου Πολάκη, την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ του καταδικασμένου για παράβαση καθήκοντος κ.Παππά. Μόνο η διαγραφή του κ. Πολάκη δεν αρκεί».

Στην Πειραιώς- με βάση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ερευνών – εκτιμούν πως περίπου οι μισοί από τους αναποφάσιστους κινούνται στον κεντρώο χώρο και δεν επιθυμούν ακραίες φωνές. Στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρηθεί η προσέγγιση αυτού του ακροατηρίου με ένα αφήγημα σταθερότητας για την επόμενη ημέρα.

Από το κυβερνών κόμμα εστιάζουν στα θέματα πρώτης γραμμής τα οποία θα αποτελέσουν και τη στρατηγική στην προεκλογική περίοδο:

  1. Κατώτατος μισθός. Πρόκειται ουσιαστικά για το τελευταίο μέτρο στήριξης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση πριν από τις επόμενες εκλογές. Η κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα γίνει την Παρασκευή και εκεί θα κλειδώσει το ύψος της αύξησης που θα μπει σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου.
  2. Ψηφοδέλτια. Έτοιμα είναι τα γαλάζια ψηφοδέλτια και ουσιαστικά αυτό που απομένει είναι οι τελικές ανακοινώσεις. Γαλάζιος στόχος είναι να εκπέμψουν μηνύματα «ανοίγματος» προς ένα κεντρώο ακροατήριο, ενώ δυναμική είναι η συμμετοχή των 30ρηδων στο πλαίσιο της ανανέωσης.
  3. Περιοδείες. Σε εξέλιξη είναι ένας κύκλος περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, που πρόσφατα επισκέφθηκε τη Λάρισα και τα Γρεβενά. Το βάρος θα πέσει μεταξύ άλλων στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς στόχος είναι να υπάρξει μεγαλύτερη συσπείρωση και να μην αυξηθούν οι … ένοικοι στη γαλάζια πολυκατοικία. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην Α Θεσσαλονίκης προκειμένου να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται μετά την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος.
  4. Πρόγραμμα. Το βάρος στην αύξηση των μισθών θα δίνεται στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία για την επόμενη τετραετία. Ήδη έχει ανακοινωθεί πως το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει νέο μισθολόγιο για το δημόσιο το 2024, ενώ στόχος είναι την επόμενη τετραετία να υπάρξει νέο ψαλίδι των ασφαλιστικών εισφορών και στοχευμένες μειώσεις σε φόρους. Παράλληλα ένα σημαντικό κομμάτι του γαλάζιου προγράμματος θα εστιάζει στην ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Με πληφορορίες από ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα