Πολάκης: Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Τσίπρα- Μετά το νέο “αντάρτικο”- Το σκεπτικό και η απάντηση του βουλευτή

 Πολάκης: Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Τσίπρα- Μετά το νέο “αντάρτικο”- Το σκεπτικό και η απάντηση του βουλευτή

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ μένει ο Παύλος Πολάκης με απόφαση του Προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, μετά και την δεύτερη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή Χανίων που ξεχείλισε το ποτήρι.

Αναλυτικότερα, ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε μια άκρως αιχμηρή ανάρτηση εξαπολύοντας επίθεση κατά δημοσιογράφων, δικαστών και αξιωματούχων. Η εν λόγω πολιτική τοποθέτηση προκάλεσε την δεύτερη και καθοριστική αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία και οδήγησε τον Βουλευτή Χανίων εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» αναφέρουν μεταξύ άλλων πηγές της Κουμουνδούρου.

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Οι πηγές της Κουμουνδούρου μπορεί να μην κατονομάζουν ανοιχτά τον Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., όμως, είναι σαφές ότι αναφέρονται και φωτογραφίζουν τον Παύλο Πολάκη.

Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης λίγα λεπτά αργότερα επανήλθε με μια νέα σιβυλλική ανάρτηση με φωτογραφίες από τα ψηλά βουνά των Σφακίων, στην Ανώπολη.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη ήταν ήδη τεταμμένες με την απόφαση του Βουλευτή να διαμαρτυρηθεί δημόσια για την μη έγκριση του Μιχάλη Χαιρετάκη ως υποψηφίου στα Χανιά, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι η μη έγκριση του «εκλεκτού» του, θα σηματοδοτήσει και τη δική του αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια. Η νέα τοποθέτηση Πολάκη που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. , ήρθε να δρομολογίσει εξελίξεις, αναγκάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Η δυσκολη απόφαση Τσίπρα

Η απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, , προφανώς δεν ήταν εύκολη. Ιδίως από την στιγμή που η διαφοροποίηση του μέχρι πρότινος υποψηφίου (και πρώτου σε σταυρούς στις εκλογές του 2019) στα Χανιά, εκδηλώθηκε λίγο πριν τη προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Δηλαδή σε μια περίοδο όπου η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτονόητο προαπαιτούμενο προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου.

Η ανάρτηση Πολάκη

ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ»…..(φωτο 1-2-3-4)

Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!

Νομιζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016 …..

-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππα που κατάργησε η ΝΔ.Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ,τα λεφτά πίσω!!

-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστων με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια ,ενοποίηση προανάκρισης με κυρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.

-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή ,ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικων και στις εφορείες!

-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τραπεζες ,με καταργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικων !

Καταργηση πτωχευτικού Μητσοτακη,νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες ,με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ

Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσηδων και μεγαλοοφειλετων (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ οπως πρώτο Φλεμα κλπλκλπ)

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!

Το χρονικό

Έτσι πριν από 7 ημέρες ο Παύλος Πολάκης δέχθηκε μία σαφή «κίτρινη κάρτα» με τη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει τον συλλογικό χαρακτήρα των αποφάσεων του κόμματος, από τα όργανά τα οποία εκλέχθηκαν στο τελευταίο του συνέδριο όπως και τις θεσμοθετημένες εσωτερικές του διαδικασίες. Παρόλα αυτά ο πρώην υπουργός προχώρησε σήμερα σε νέα ανάρτηση που «απέπνεε» ένα έντονα ρεβανσιστικό χαρακτήρα σε επίπεδο ύφους, ζητώντας διώξεις συγκεκριμένων προσώπων (δημοσιογράφους, δικαστικούς, επικεφαλής ανεξάρτητων αρχών).

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για την ανάρτηση Πολάκη

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν αναρτήσεις για τους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου με αφορμή την απόφαση για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριανος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες και του βουλευτή Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Στις υπό διερεύνηση αναρτήσεις πέραν των ανώτατων δικαστικών, υπάρχουν αναφορές και σε δικαστικούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου,όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο αποπεμφθείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε αναρτήσεις του που θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας, αναφερόταν ονομαστικά και σε δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου.

Ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων καθώς και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η εντολή του Εισαγγελέα περιλαμβάνει σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο πλην αυτής του κ. Πολάκη που τον οδήγησε εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά τον βουλευτή η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει άμεσα την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή προκειμένου να αποφασίσει για την μεταχείριση του κ. Πολάκη.

Εν τω μεταξύ το Γραφείο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με το τίτλο «σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας» σημειώνει:

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας.

Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων.

Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».