Εισαγγελία: Παρέμβαση για τις αναρτήσεις κατά δικαστικών – Ανάμεσά τους και του Πολάκη

 Εισαγγελία: Παρέμβαση για τις αναρτήσεις κατά δικαστικών – Ανάμεσά τους και του Πολάκη

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ανώτατους δικαστικούς. Ανάμεσά τους και αυτή του Παύλου Πολάκη για την οποία αποπέμφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν αναρτήσεις για τους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου με αφορμή την απόφαση για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριανος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες και του βουλευτή Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Στις υπό διερεύνηση αναρτήσεις πέραν των ανώτατων δικαστικών, υπάρχουν αναφορές και σε δικαστικούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου,όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο αποπεμφθείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε αναρτήσεις του που θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας, αναφερόταν ονομαστικά και σε δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου.

Ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων καθώς και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η εντολή του Εισαγγελέα περιλαμβάνει σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο πλην αυτής του κ. Πολάκη που τον οδήγησε εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά τον βουλευτή η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει άμεσα την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή προκειμένου να αποφασίσει για την μεταχείριση του κ. Πολάκη.

Σχετικά Άρθρα