Πάτρα: Δεκάδες περιστατικά μέθης – Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία

 Πάτρα: Δεκάδες περιστατικά μέθης – Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία

Σε επιφυλακή βρίσκονται τα νοσοκομεία της Πάτρας λόγω του καραβαλιού. Όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στο OPEN, λόγω της κοσμοσυρροής που σημειώνεται αυτές τις μέρες στην αχαϊκή πρωτεύουσα, εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία της περιοχής και όλα τα κέντρα Υγείας.

Σύμφωνα μάλιστα με την υπουργό, το Σάββατο καταγράφτηκαν τουλάχιστον 80 περιστατικά στα νοσοκομεία, μεταξύ αυτών σοβαρής μέθης.

Η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε πως έπειτα από τρία χρόνια ο κόσμος είχε την ανάγκη να βγει και να ξεδώσει, λέγοντας πως όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, ώστε να περάσουν όμορφα τις μέρες αυτές.

250.000 επισκέπτες για το Καρναβάλι – Στις 2 το μεσημέρι η μεγαλειώδης παρέλαση

Στο μεταξύ πάνω από 250.000 επισκέπτες έχουν κατακλύσει κάθε σημείο της αχαϊκής πρωτεύουσας. Το πάρτι ήταν ολονύχτιο στα κεντρικά σημεία της πόλης, με εικόνες άλλων εποχών.

Στις δυο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η μεγαλειώδης παρέλαση με τα άρματα – η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Σε αυτή θα συμμετέχουν περίπου 60.000 καρναβαλιστές.

Αντιπολεμικά μηνύματα, ακρίβεια, ενεργειακή κρίση και επικοινωνία των ανθρώπων μέσω social media, θα είναι τα φετινά θέματα της παρέλασης, όλα δοσμένα με το απαραίτητο «καρναβαλικό» ύφος.

Θα εμφανιστούν έπειτα από τρία χρόνια και τα άρματα του πατρινού καρναβαλιού, που κατασκευάστηκαν από τους καλλιτέχνες του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων.

Συγκεκριμένα, η παρέλαση των αρμάτων θα ξεκινήσει με τον τυμπανιστή προπομπό του βασιλιά καρνάβαλου, ο οποίος με το ταμπούρλο του θα δίνει τον καρναβαλικό ρυθμό και θα ακολουθήσει ο πολύχρωμος βασιλιάς καρνάβαλος ως κλόουν, που θα έχει την εξέχουσα μορφή ενός τσίρκου και ενός καρουζέλ ζώων.

Επίσης, θα παρελάσουν το άρμα της βασίλισσας, με την βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού 2023, Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη, το άνθινο άρμα με τη βασίλισσα των τριών προηγούμενων διοργανώσεων που δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση, Μαρία Κυριακοπούλου, το «Imagine» με τον Τζον Λένον και το βανάκι του να καταπατούν το τανκ του πολέμου , το «Hell Oil» για την τιμή της βενζίνης, το «Facebook» με τη σάτιρα να κατευθύνεται με κωμικό πνεύμα στα fake προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το «Rabbit Test Show» που αντιμετωπίζει με χιουμοριστική ματιά την περιπέτεια της πανδημίας και τα δυο μουσικά άρματα.

Ακόμη, θα παρελάσουν τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Ιγκουάνα», «Φεγγάρι», «Καρναβαλάκος», «Μάγισσα» (άρμα αιμοδοσίας), «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα» και «Τζιτζίκι».

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα εμφανιστούν τέσσερα άρματα και ένα βαγονέτο του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια και μπαλκόνια.

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, στο βόρειο λιμάνι, η τελετή λήξης του καρναβαλιού με κεντρικό στοιχείο την καύση του βασιλιά καρνάβαλου. Αμέσως μετά, ένας «χείμαρρος» πυροτεχνημάτων αναμένεται να δώσει λάμψη στην καρναβαλική νύχτα.

Στην συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί πάρτι – συναυλία με το συγκρότημα των «15 50», ενώ στο μέσο της συναυλίας, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες, θα εμφανιστεί το πατρινό συγκρότημα, «Above Suspicion».

Σχετικά Άρθρα