Βορίδης για Παππά: “Χρησιμοποίησε την ιδιότητα του για να φτιάξε το “ΣΥΡΙΖΑ Channel”

 Βορίδης για Παππά: “Χρησιμοποίησε την ιδιότητα του για να φτιάξε το “ΣΥΡΙΖΑ Channel”

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μίλησε το Σάββατο (25/02) για την υπόθεση του Νίκου Παππά και ισχυρίστηκε πως «κρίθηκε ένοχος γιατί παρέβη τα καθήκοντά του». Ακόμα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, ο Μάκης Βορίδης είπε: «Τον κ. Παππά τον καταδίκασαν γιατί χρησιμοποίησε την ιδιότητά του και προκειμένου να χειραγωγήσει αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία για να φτιάξει το “ΣΥΡΙΖΑ Channel” μαζί με τον Καλογρίτσα. Ο Παππάς παρέβη τα καθήκοντά του προκειμένου να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ».

Επίσης, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Όταν μας αρέσει η απόφαση του δικαστηρίων, υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα. Όταν δεν μας αρέσει η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, είναι πολιτική απόφαση. Οι 13 Δικαστές είναι πολιτική απόφαση; Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας, επί ημερών του, αυτοί που κόπτονται για το κράτος Δικαίου, είχαν ενορχηστρώσει τη φαλκίδευση του μιντιακού τοπίου, προσπαθώντας να έχουν ελεγχόμενα και χειραγωγούμενα ΜΜΕ, παρακάμπτοντας τις νόμιμες οδούς προκειμένου να αδειοδοτηθούν τα κανάλια. Υπάρχει μία εκκρεμής κατηγορία για χειραγώγηση υποθέσεως».

Όσα είπε για τις εκλογές

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Μάκης Βορίδης δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στις επικείμενες εθνικές εκλογές, εξαπολύοντας παράλληλα τα λεκτικά του βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που ψήφισε την απλή αναλογική, και έκανε λόγο για «υπονομευμένο πολιτικό τοπίο».

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι για εκλογές, όποτε αποφασίσει ο Πρωθυπουργός. […] Το τοπίο είναι υπονομευμένο πολιτικά από την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική. Ο κ. Τσίπρας είχε στο μυαλό του να αλλάξει τον δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και να τον πάει στον διπολισμό Αριστερά – Δεξιά, γιατί εκτιμάει ότι αν μαζευτούν οι αριστεροί από τη μία και οι δεξιοί από την άλλη θα είναι πιο πολλοί οι αριστεροί. Τελικά δεν του βγαίνει το σενάριο γιατί πρέπει να περιέχεται πολιτικός λόγος, ιδεολογική ταυτότητα».