Τζόνσον: Η αντίδραση του όταν έμαθε για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Οι βρισιές για Πούτιν

 Τζόνσον: Η αντίδραση του όταν έμαθε για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Οι βρισιές για Πούτιν

Τον γύρο του κόσμου κάνει η αντίδραση του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, για την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, με τα υβριστικά μηνύματα να «φεύγουν» με το άκουσμα της τρομακτικής είδησης. 

Όπως έγινε γνωστό, γράφει δημοσίευμα της Daily Mail, οι βοηθοί του τότε πρωθυπουργού της Βρετανίας τον ξύπνησαν μέσα στη νύχτα και τον ενημέρωσαν πως ο Ρώσος πρόεδρος είχε βάλει σε εφαρμογή την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο Τζόνσον έβριζε τον Πούτιν, φωνάζοντας στους βοηθούς του: «Αυτόν το γαμ@@@ μ@@@@»!

Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος είχε αναπτύξει μια στενή σχέση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι προτού εγκαταλείψει τον θώκο του, το περασμένο καλοκαίρι, ήταν μια από τις πιο δυνατές φωνές που πίεζαν το ΝΑΤΟ να ενισχύσει την υποστήριξή του προς την Ουκρανία.

Μιλώντας στην Washington Post, ο Μπόρις Τζόνσον, έναν χρόνο μετά την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε: «Είχα αηδιάσει με τον Πούτιν. Είχα αηδιάσει με αυτό που έκανε. Με αηδίαζε η γλώσσα του, τα ψέματά του, η επιθετικότητά του. Πίστευα ότι όλο αυτό το πράγμα ήταν αποκρουστικό, αλαζονικό, σοβινιστικό, λάθος».

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, ο Ζελένσκι του μετέφερε σε κλήσεις πώς ήταν η κατάσταση: «Απολύτως τρομακτική. Τα τανκς πλημμυρίζουν τους δρόμους γύρω από το Κίεβο από διάφορες κατευθύνσεις». Του μιλούσε για τον τρόπο με τον οποίο πολεμούν οι Ουκρανοί. Για την γενναιότητά που δείχνουν. Το μήνυμά του ήταν: ”Δώστε μου βοήθεια’’».

Σε άλλο σημείο, ο Μπόρις Τζόνσον θυμάται ότι όταν ρώτησε τον Ζελένσκι εάν θα μπορούσε να κάνει γιατί για την προστασία ή την μετεγκατάστασή του, ο τελευταίος του απάντησε: «Όχι, είμαστε μια χαρά. Χρειαζόμαστε μόνο όπλα».

Σχετικά Άρθρα