Σποτ Κεραμέως για την Παιδεία: 4 χρόνια τολμηρών αλλαγών στην εκπαίδευση

 Σποτ Κεραμέως για την Παιδεία: 4 χρόνια τολμηρών αλλαγών στην εκπαίδευση

«Τέσσερα χρόνια έργο για την Παιδεία. Αλλαγή στην πράξη», το βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Νίκης Κεραμέως αναφορικά με τον απολογισμό του Υπουργείου από το 2019. «Στόχος μας, αρχικός και διαχρονικός, τα παιδιά μας να πρωταγωνιστήσουν σε έναν ραγδαία εξελισσόμενο κόσμο», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Νίκη Κεραμέως την Παρασκευή (24.02.2023) υπογραμμίζει επίσης «την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και την πολύτιμη καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι δίπλα μας, έμπρακτα, σε κάθε βήμα».

Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας:

Φίλες και φίλοι,

Το 2019 αναλάβαμε να αλλάξουμε την Παιδεία. Ξεκινήσαμε μια διαδρομή γεμάτη σκληρή δουλειά, συνεχή δραστηριοποίηση, ανατροπές, επιτυχίες, πρωτόγνωρες δυσκολίες, με προεξάρχουσα την παγκόσμια υγειονομική κρίση της πανδημίας. Μία τετραετή πορεία, στην οποία τολμήσαμε αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού μας συστήματος, από το Νηπιαγωγείο, έως το Πανεπιστήμιο και τη Διά Βίου Μάθηση.

Στόχος μας, αρχικός και διαχρονικός, να παρέχουμε στα παιδιά μας καλύτερα και περισσότερα εφόδια για να μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε ένα ραγδαία εξελισσόμενο κόσμο. Να γίνουν δημιουργικοί και συμμετοχικοί πολίτες. Να διεκδικήσουν τα όνειρά τους, να κατακτήσουν τις κορυφές που επιθυμούν. Να είναι ευτυχισμένα.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση όλων των προεκλογικών μας δεσμεύσεων στην Παιδεία. Γιατί όλα αυτά έγιναν πράξη, ριζώνουν και καρποφορούν χάρη στην ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα και την καταλυτική της συμβολή.

Και βεβαίως τίποτε από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει πράξη χωρίς την εμπιστοσύνη, τη στήριξη, την πολύτιμη καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι δίπλα μας, έμπρακτα, σε κάθε βήμα.

Αυτό το βίντεο διηγείται το ταξίδι που ξεκίνησε το 2019 και οδηγεί την Παιδεία μας στο μέλλον.

Η Παιδεία Αλλάζει. #ΣτηνΠράξη

αμε

Σχετικά Άρθρα