ΣΥΡΙΖΑ: Κανονικά στα ψηφοδέλτια ο Νίκος Παππάς – Τσίπρας: Δειλός ο Μητσοτάκης

 ΣΥΡΙΖΑ: Κανονικά στα ψηφοδέλτια ο Νίκος Παππάς – Τσίπρας: Δειλός ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου ο Νίκος Παππάς θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια του κόμματος γεγονός που δείχνει την κατηγορηματική, χωρίς αστερίσκους στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος.

Από τη πρώτη στιγμή η Κουμουνδούρου, με ανακοίνωση της, υπογράμμισε ότι «το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια».

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν ξεκάθαρα για μια πολιτική δίκη και δίωξη, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς καταδικάστηκε ενώ έφερε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία, την ώρα που ουδείς ασχολείται από τη Δικαιοσύνη με κραυγαλέες υποθέσεις κατασπατάλησης χρημάτων του ελληνικού λαού, από κυβερνητικά στελέχη.

  • Πολλά στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουν δημόσια τη στήριξη τους προς τον σύντροφό τους, με πρώτη τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Ράνια Σβίγκου.

«Σε μια ξεκάθαρα πολιτική δίκη, καταδικάστηκε ο Νίκος Παππάς ο Υπουργός της μόνης κυβέρνησης που εφάρμοσε το νόμο, έκανε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και εισέπραξε χρήματα για το Δημόσιο. Όμως οι πολίτες έχουν και γνώση και κρίση και θα δώσουν ηχηρή απάντηση στις εκλογές», σημείωσε σε ανάρτηση της.

  • Τη “γραμμή” έδωσε νωρίτερα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πέσει μέσα στον λάκκο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης που άνοιξε.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου.

Οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό. Και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου και έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός».

Ωστόσο, συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας, «ο κ. Μητσοτάκης έχει φαίνεται άλλη άποψη. Δεν πήρε το μάθημά του από την πρόσφατη περιπέτεια της πολιτικής μας ζωής, όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Και για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία. Τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ας γνωρίζει όμως, ότι συνήθως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος, μέσα στο λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Την τελική ετυμηγορία, άλλωστε, θα τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός».

Ο Νίκος Φίλης σε ανάρτησή του αναφέρει:

Προκαλεί αρνητική έκπληξη η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Ο Νίκος Παππάς καταδικάστηκε όχι επειδή παρέβη, αλλά επειδή έπραξε το καθήκον του. Επειδή επιχείρησε να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και να καταβάλουν ολιγάρχες στα δημόσια ταμεία χρήματα, για το δημόσιο αγαθό που αξιοποιούν και κερδίζουν. Δεν κατηγορήθηκαν, ούτε δικάστηκαν ποτέ όσοι βρέθηκαν στη θέση του και δεν έπραξαν το οφειλόμενο. Επέτρεψαν και επιτρέπουν αντίθετα, την ασυδοσία, επί ζημία του δημοσίου. Που αντί να εισπράξουν, χρηματοδοτούν. Και αναστέλλουν (δηλ. χαρίζουν) ως το μακρινό και άδηλο μέλλον τις υποχρεώσεις των ολιγαρχών. Μάλιστα προχώρησαν, οι δικαστές, στην καταδίκη του Παππά, λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών. Πετώντας στα σκουπίδια την τεκμηριωμένη πλήρως απαλλακτική εισήγηση της Εισαγγελέως. Αν ήταν τόσο ανεπαρκής, μήπως… διωχθεί κιόλας όπως η Τουλουπάκη;

Συνηθίζεται να λέγεται ότι οφείλουμε να σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αλλά μπορούμε και να τις κρίνουμε. Όπως και να κρίνουμε περιπτώσεις που ουσιαστικά σημαίνουν αρνησιδικία, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται χιλιάδες πολίτες. Και βέβαια να κρίνουμε την ολιγωρία της Δικαιοσύνης να διερευνήσει το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών, που κλονίζει τη Δημοκρατία και αποκαλύπτει μια εξουσία – μαφία. Κι όμως, για αυτό το σκάνδαλο δεν έχει οριστεί ειδικός εφέτης – ανακριτής, η «διερεύνησή του» έχει διασπαστεί σε πολλές δικογραφίες και δεν έχει κληθεί ακόμα ούτε ένας μάρτυρας. Αντιθέτως η ηγεσία της Δικαιοσύνης έκανε κινήσεις για να εμποδίσει την αποκάλυψη στοιχείων, στο όνομα του… απορρήτου! Την ίδια ώρα επίσης, η Δικαιοσύνη δεν δείχνει να βλέπει και να ακούει για τα σκάνδαλα διαφθοράς επί ΝΔ.

Για να σεβαστεί λοιπόν ο λαός τη Δικαιοσύνη, πρέπει να σεβαστεί πρώτα εκείνη τον εαυτό της και να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα αποτελεσματικότητας και ανεξαρτησίας έναντι της πολιτικής εξουσίας. Αλλά πώς να συμβεί αυτό όταν η ηγεσία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης διορίζεται από το εκάστοτε Υπουργικό Συμβούλιο και όχι πχ. από τη Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία; Το θέμα αυτό όμως «ξεχάστηκε» στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μπροστά μας έχουμε αγώνα. Οι εκλογές θα είναι μόνο ένας σταθμός. Στη Βουλή και στους χώρους όπου ζει, εργάζεται και μορφώνεται ο λαός και η νεολαία, αγωνιζόμαστε για τη Δημοκρατία, που σήμερα δεν απειλείται από τα τανκς, αλλά από την διαπλοκή του Κεφαλαίου με τα ΜΜΕ και την πολιτική εξουσία. Ο αγώνας για εκδημοκρατισμό, αφορά και τη Δικαιοσύνη. Γιατί αληθινή δημοκρατία χωρίς αμερόληπτη δικαιοσύνη και αξιόπιστα ΜΜΕ, είναι δύσκολο να φανταστούμε.

Σχετικά Άρθρα