ΠΑΝΔΗΚΙ: Προσφυγή στο Σ.τ.Ε. κατά του κύρους των εκλογών του Π.Ι.Σ.

 ΠΑΝΔΗΚΙ: Προσφυγή στο Σ.τ.Ε. κατά του κύρους των εκλογών του Π.Ι.Σ.

Δύο μήνες μετά τις εκλογές για την ανάδειξη μελών ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η Πανελλήνια Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι.) -παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία και συμμετείχε στις εκλογικές διαδικασίες- ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αμφισβητώντας τις μεθόδους σύστασης του νέου Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ζητώντας ταυτόχρονα την επανάληψη των εκλογών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι. (με επικεφαλής τον πρώην ΓΓ ΔΣ του ΠΙΣ, Γιώργο Ελευθερίου), η προσφυγή αφορά σε «μία σειρά παράνομων ενεργειών, σε σχέση με την εκλογική διαδικασία, εκ μέρους της διοίκησης Εξαδάκτυλου και των συνοδοιπόρων του από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Στην ΠΑΝΔΗΚΙ αποτελεί βαθιά μας πίστη ότι ισχυρός ΠΙΣ είναι ο ΠΙΣ που σέβεται και εφαρμόζει τόσο τους Νόμους του Κράτους όσο και τους κανόνες ηθικής τάξης, που θα πρέπει να διέπουν την κοινωνία, ιδιαίτερα δε την ιατρική κοινότητα.

Αυτός είναι και ο λόγος που προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παραμένοντας συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, για μία σειρά παράνομων ενεργειών, σε σχέση με την εκλογική διαδικασία, εκ μέρους της διοίκησης Εξαδάκτυλου και των συνοδοιπόρων του από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πράξη μας αυτή, είμαστε βέβαιοι ότι θα διασφαλίσει το κύρος του ΠΙΣ και θα οδηγήσει σε νέες, νόμιμες αυτή τη φορά, εκλογικές διαδικασίες καθώς επίσης θα ακυρώσει στην πράξη υπόγειες συμφωνίες που καταρρακώνουν το κύρος του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, απαξιώνουν τον καθαρό πολιτικό λόγο που θα έπρεπε να έχουμε ως ιατρικό κίνημα και αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στη διατήρηση της “καρέκλας”!

Σύντομα θα ξανακάνουμε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο αξιόπιστο διεκδικητή των δίκαιων αιτημάτων των ιατρών της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΝΔΗΚΙ.

Ο ΓΓ του ΔΣ του ΠΙΣ, κ. Δημήτριος Βαρνάβας δηλώνει στο libre ότι δεν γνωρίζει ο ιατρικός σύλλογος ποιες είναι οι «παράνομες ενέργειες» τις οποίες επικαλείται στην ανακοίνωσή της η ΠΑΝΔΗΚΙ, καθώς δεν έχει επιδοθεί ακόμα στον ΠΙΣ κάποιο δικόγραφο και επισημαίνει ότι η προσφυγή κατατέθηκε ακριβώς στην εκπνοή της λήξης της προθεσμίας. Στη διάρκεια των εκλογών δεν είχε καταθέσει η ΠΑΝΔΗΚΙ κάποια ένσταση ούτε έκανε καταγγελία για νοθεία. «Είναι τελείως άγνωστο τι επικαλούνται τώρα τα μέλη της ΠΑΝΔΗΚΙ στην προσφυγή τους», καταλήγει ο κ. Βαρνάβας.

Σχετικά Άρθρα