Κουβέλης: Προσβολή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης από την ίδια, η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

 Κουβέλης: Προσβολή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης από την ίδια, η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

«Δεν με εκπλήσσει η απόφαση. Με θλίβει για την προσβολή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης από την ίδια» υπογραμμίζει ο Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου που έκρινε ένοχο τον Νίκο Παππά για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή.

Όπως τονίζει, η δικαστική απόφαση είναι συνέχεια της απόφασης της Βουλής «με την κυβερνητική πλειοψηφία να πρωτοστατεί με πολιτική σκοπιμότητα και κομματική ιδιοτέλεια, για την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο». 

«Ο Νίκος Παππάς, αποδεδειγμένα υπερασπιστής του καθήκοντος για το δημόσιο συμφέρον, με την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου γίνεται ένοχος παράβασης καθήκοντος» σημειώνει.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι η προσβολή αυτή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης «διαμορφώνει ακόμα πιο έντονα το καθήκον να την υπερασπιστούμε μαζί με τους όρθιους δικαστικούς λειτουργούς και την κοινωνία των πολιτών».

Ολόκληρη η δήλωση του Φώτη Κουβέλη

«Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου δε με εκπλήσσει. Είναι η συνέχεια της απόφασης της Βουλής, με την κυβερνητική πλειοψηφία να πρωτοστατεί με πολιτική σκοπιμότητα και κομματική ιδιοτέλεια, για την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο. 

Ο Νίκος Παππάς, αποδεδειγμένα υπερασπιστής του καθήκοντος για το δημόσιο συμφέρον, με την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου γίνεται ένοχος παράβασης καθήκοντος. 

Δε με εκπλήσσει η απόφαση. Με θλίβει για την προσβολή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης  από την ίδια. 

Αυτή η προσβολή- και όχι μόνον- διαμορφώνει ακόμα πιο έντονα το καθήκον να την υπερασπιστούμε μαζί με τους όρθιους δικαστικούς λειτουργούς και την κοινωνία των πολιτών».

Σχετικά Άρθρα