Δίκη Πισπιρίγκου: Οι γιατροί επαναφέρουν το σύνδρομο Μινχάουζεν – Καυστικός Κούγιας

 Δίκη Πισπιρίγκου: Οι γιατροί επαναφέρουν το σύνδρομο Μινχάουζεν – Καυστικός Κούγιας

Οι γιατροί έχουν σκοπό να επαναφέρουν το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται ότι σκότωσε τα τρία παιδιά της.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό αυτό, η κατηγορούμενη προκαλούσε τις ασθένειες στα παιδιά της για να λαμβάνει προσοχή από τους γύρω της και στο τέλος τα σκότωσε.

Ο δικηγόρος της 34χρονης Αλέξης Κούγιας σχολίασε το ενδεχόμενο η πελάτισσα του να πάσχει από αυτήν την ψυχική διαταραχή.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, «κάποιοι από τους γιατρούς θα θέσουν μηνύματα από την Ρούλα Πισπιρίγκου και σχετική βιβλιογραφία και θα επαναφέρουν το σύνδρομο Μινχάουζεν που έχουμε κάνει λόγο».

Ο κ. Κούγιας ερωτηθείς για αυτό είπε πως «διαβάζουν πολλοί τα παραμύθια του Μινχάουζεν. Το δικαστήριο δεν είναι εκπομπή lifestyle. Όλο το σκεπτικό του βουλεύματος είναι ότι επέλεγε τα νοσοκομεία γιατί είναι προστατευτικό περιβάλλον όπου εκεί θα μπορούσε να αφαιρέσει τη ζωή των παιδιών χωρίς να γίνει αντιληπτή».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη της πριν 1 χρόνο, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε δηλώσει πρόθυμη να εξεταστεί από ψυχιάτρους προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελικά πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν «by proxy».

Από την άλλη πλευρά, οι γιατροί στις ένορκες καταθέσεις τους εξηγούν πως δεν ήταν παρόντες σε κανένα επεισόδιο της Τζωρτζίνας. Αντιθέτως, παρούσα σε όλα ήταν η μητέρα και μάλιστα η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας που τους ειδοποιούσε.

Όπως αναφέρεται, οι εξετάσεις της Τζωρτζίνας έβγαιναν πάντα καθαρές με τον Μάνο Δασκαλάκη να εξηγεί στην κατηγορούμενη πως ίσως πρέπει να εξετάσει το παιδί ένας παιδοψυχολόγος.

«Το παιδί δεν έχει κάτι. Έχει κάνει όλες τις εξετάσεις από δύο φορές. Θα ξανακοιτάξουν όλες τις εξετάσεις πάλι μέχρι τη Δευτέρα και τη Δευτέρα θα φέρουν παιδοψυχολόγο μάλλον», είχε πει ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης Μάνος Δασκαλάκης.

Οι γιατροί, μάλιστα, ήταν οι πρώτοι που είχαν επισημάνει ότι η 34χρονη χρειαζόταν βοήθεια από κάποιον ειδικό.

«Ακούστε με, προχθές με τον ψυχίατρο, η Ρούλα ήθελε να σας πάρει τηλέφωνο, είχε πολλά νεύρα. Της είπατε να πάει να της πει πώς να διαχειριστεί το παιδί μετά. Ο ψυχίατρος δεν της είπε τίποτα για το παιδί. Τη ρωτούσε μόνο αν έχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, αν βλέπει δράκους, μόνο για το παιδί δεν της είπε κάτι», είχε πει ο Δασκαλάκης σχετικά με αυτό.

Αυτή η οργισμένη αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη φρέναρε οποιαδήποτε περαιτέρω ψυχιατρική γνωμάτευση.

Ο ψυχίατρος έκανε την Ρούλα να γελάσει

Όταν το ζευγάρι Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη έμαθε πως η ανακοπή προκάλεσε τετραπληγία στην 9χρονη, ο πατέρας δήλωνε βέβαιος ότι ξέρουν πώς να το διαχειριστούν.

«Κοιτάξτε γιατρέ, είμαστε ο ένας 28 ετών, ο άλλος 32 ετών και ξέρουμε τι θέλει το παιδί μας. Και για το καλό του παιδιού μας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Γιατί μας έχει μείνει μόνο αυτό το παιδί. Το τι έχουμε μεταξύ μας, θα το βρούμε εμείς. Από εκεί και πέρα, μακάρι να ήταν όλες οι γυναίκες σαν τη Ρούλα», είχε πει.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι η Ρούλα γέλασε με τον ψυχίατρο. «Ο ψυχίατρος δεν κατάφερε τίποτα. Παρά μόνο να την κάνει να γελάσει μαζί του.»

Στη συνέχεια, στις μεταξύ τους συνομιλίες ο Δασκαλάκης είπε στην Πισπιρίγκου να σταματήσει την καραμέλα με το πένθος.

Οι απόπειρες αυτοκτονίας της Ρούλας

Από τους μεταξύ τους διαλόγους είχε φανεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου υπονοούσε ότι θα αυτοκτονήσει, με τον Δασκαλάκη να αναφέρει στον ψυχίατρο ότι δεν την είχε ικανή για κάτι τέτοιο.

Ρούλα: Να μου προσέχεις το παιδί και να θυμάσαι ότι σε αγαπάω πολύ.

Μάνος: Δεν θα μας κάνεις όλους μ*** εσύ με το έτσι θέλω… Δεν είσαι καλά και ποτέ δεν ήσουν. Αν έχεις ενοχές τράβα αυτοκτόνα. Το έχεις ξανακάνει άλλες δύο φορές, δεν σε φοβάμαι.

Αντίστοιχα και η αδελφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου, αρνήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας ότι η Ρούλα απειλούσε με αυτοχειρία.

Ωστόσο, στις 6/4/21 εκτυλίχθηκε ο εξής διάλογος:

Δήμητρα: Σήκωσε το τώρα…Και μετά αυτοκτόνα… Αν δεν το σηκώσεις θα πάω στον εισαγγελέα και θα σας καταγγείλω και τους δύο και θα πάει σε ίδρυμα το παιδί…Αν αυτό θες για το παιδί σου, ντροπή σου που είσαι μάνα.

Ρούλα: Ντροπή μου εμένα που είμαι μάνα; Αυτουνού όχι ντροπή το να μας παρατάει με δύο παιδιά πεθαμένα;

Σχετικά Άρθρα