Δίκη Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας-Iσόβια προτείνει η εισαγγελέας

 Δίκη Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας-Iσόβια προτείνει η εισαγγελέας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας ανακοίνωσε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περίπου 16 μήνες. Ακόμη το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού στις 11.4.2021.

Ειδικότερα, με την απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση – «καταπέλτη» που είχε κάνει στο ακροατήριο στις 25 Ιανουαρίου η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, ζητώντας την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας και για τα δυο αυτά κακουργήματα.

Αυτό σημαίνει πως αν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στην Ρούλα Πισπιρίγκου, αυτή θα βρεθεί αντιμέτωπη με ισόβια και πολυετή κάθειρξη. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας η 35χρονη μητέρα από την Πάτρα επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή της προωτότοκης κόρης της πρώτη φορά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας με αποτέλεσμα το παιδί να καταστεί τετραπληγικό.

Στη συνέχεια, βάση του κατηγορητηρίου που έκανε δεκτό το δικαστήριο, η κατηγορούμενη αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματα της κατηγορούμενης (πχ. προσκόμιση σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων, διενέργεια περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου).

Η πρόταση της εισαγγελέως

Την ίδια ώρα, η πρόταση της εισαγγελέως για την ποινή της είναι μόνο ισόβια κάθειρξη.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή, όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία, προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», τόνισε η εισαγγελέας απευθυνόμενη σε δικαστές και ενόρκους.

Νωρίτερα, ανακοινώνοντας την ετυμηγορία η Πρόεδρος είπε ότι «το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα τα λοιπά εκκρεμή αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων του αγλαια Κυριάκου.

Των λοιπών εγγράφων που περιλαμβάνονται στο από 31.1.23 αίτημα της υπεράσπισης και της διενέργειας περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου.

Και κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11.4.2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29.1.2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Κούγιας: Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» για την απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με την Ρούλα Πισπιρίγκου την οποία εκπροσώπησε.

Είναι ένοχη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεσησε ήρεμη ψυχική κατάσταση και την απόπειρα ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος εξέφρασε πως εξεπλάγην από την απόφαση καθώς ήταν πεπεισμένος για την αθωώτητα της γυναίκας, παρόλα αυτά σέβεται το αποτελέσμα της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας. Μάλιστα, σχολίασε πως πρόκειται για ένα δικαστικό σκάνδαλο:«Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου και το τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο η ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου»

Στη συνέχεια είπε:«Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου και το τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο, την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου». Πρόσθεσε πως το δικαστήριο διέκοψε για να προτείνει η εισαγγελεας την ποινή της κατηγορουμένης.

Καταλήγοντας τόνισε πως θα προχωρήσει σε έφεση και πως είναι σεβαστή η δικαιοσύνη αλλά ακόμη πιο σεβαστά τα δικαιώματα της κατηγορουμένης.

Σχετικά Άρθρα