Στους δρόμους και οι μελισσοκόμοι: Διαμαρτυρία για παράνομες ελληνοποιήσεις και κόστος παραγωγής

 Στους δρόμους και οι μελισσοκόμοι: Διαμαρτυρία για παράνομες ελληνοποιήσεις και κόστος παραγωγής

Μελισσοκόμοι απ’ ολόκληρη τη χώρα βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις παράνομες ελληνοποιήσεις – όπως λένε – των μελιών αλλά και για το κόστος παραγωγής, που έχει γίνει «θηλιά στον λαιμό τους».

Μαζί τους έχουν φέρει τους βασικούς εργάτες των προϊόντων τους, τις μέλισσες, κάποια από τα προϊόντα τους… ακόμα και ολόκληρα μελίσσια, που έχουν τοποθετήσει έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας Σερρών. Ελληνοποιήσεις μελιού, κόστος παραγωγής και πακέτα στήριξης για τους μελισσοκόμους είναι κάποια από τα αιτήματα του κλάδου

Οι μελισσοκόμοι του νομοί Θεσσαλονίκης έδωσαν ραντεβού στα διόδια των Μαλγάρων. Τοποθέτησαν καπνιστήρια στο οδόστρωμα και κρατώντας πλακάτ στα χέρια ενημέρωναν τους διερχόμενους οδηγούς για τα προβλήματά τους.

Στην Κοζάνη οι μελισσοκόμοι με μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνθηκαν προς την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στην Κοζάνη υπάρχουν 490 επαγγελματίες μελισσοκόμοι, με την παραγωγή μελιού, ετησίως, να αγγίζει τους 300 τόνους.

Οι μελισσοκόμοι ζητούν την άμεση στήριξη της πολιτείας στα αιτήματά τους, καθώς – όπως λένε – τους έχει εξαιρέσει ακόμη και από τα πακέτα στήριξης που δόθηκαν σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

Σχετικά Άρθρα