Στα δίχτυα των αρχών γνωστός παραγωγός και παρουσιαστής – Για ξέπλυμα και απάτη κατά του Δημοσίου

 Στα δίχτυα των αρχών γνωστός παραγωγός και παρουσιαστής – Για ξέπλυμα και απάτη κατά του Δημοσίου

Στα δίχτυα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος «πιάστηκε» γνωστός παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών ο οποίος φέρεται να πρωταγωνίστησε σε απάτες κατά του Δημοσίου που ξεπερνούν το ποσό των 22 εκατ. ευρώ.

Σε πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη, το οποίο απεστάλη τις προηγούμενες ημέρες στον οικονομικό εισαγγελέα ζητείται η δέσμευση των λογαριασμών του ίδιου του παραγωγού – παρουσιαστή και εταιριών συμφερόντων του, καθώς και έξι ακόμη προσώπων που μετέχουν στις εταιρίες και ελέγχονται για εικονικά τιμολόγια, παράνομες επιδοτήσεις κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παραγωγός – παρουσιαστής, ο οποίος και κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί σε οικονομικές περιπέτειες με πτώχευση εταιριών στις οποίες συμμετείχε, θα κληθεί τις επόμενες ημέρες για εξέταση, καθώς στο πόρισμα που συνετάχθη περιγράφονται αδικήματα όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ξέπλυμα χρήματος και απάτη κατά του Δημοσίου.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα ζητεί από τον οικονομικό εισαγγελέα να κινηθεί γρήγορα, καθώς μια από τις εταιρίες του τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή είναι έτοιμη να εκταμιεύσει ποσό 9,9 εκατ. από κρατικές επιδοτήσεις που της εγκρίθηκαν το προηγούμενο διάστημα για κατασκευή στούντιο.

Σχετικά Άρθρα