Καλλιτέχνες: Νέα πορεία στο κέντρο της Αθήνας

 Καλλιτέχνες: Νέα πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Στους δρόμους για ακόμα μία ημέρα βρίσκονται οι καλλιτέχνες διαμαρτυρόμενοι για το προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς το Σύνταγμα.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν προχθες οι καλλιτέχνες, δήλωσαν πως δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την πρόταση της κυβέρνησης, καθώς όπως αναφέρουν, δεν ικανοποιεί στο ελάχιστο το αίτημα για αναγνώριση των σπουδών τους, ούτε υπάρχει διαχωρισμός των Ανωτέρων σχολών από όλες τις υπόλοιπες σχολές άλλου τύπου.

Τα καλλιτεχνικά σωματεία εμφανίζονται συσπειρωμένα και δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ:

«Η ΚΥΑ που κατέθεσε η κυβέρνηση εξακολουθεί να μας αντιμετωπίζει ως ανειδίκευτους και να εντάσσει τα πτυχία μας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σε αυτό το δυσμενές κλίμα διεκδικούμε το δίκιο μας απέναντι στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, η οποία με ημίμετρα και προεκλογικά τεχνάσματα θεωρεί πως λύνει προβλήματα ετών που αφορούν χιλιάδες εργαζομένους στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού

Παρά τους δύο και πλέον μήνες που αγωνιζόμαστε για τα εύλογα αιτήματά μας, αιτήματα που ασπάζονται ο κλάδος, το σπουδαστικό σώμα αλλά και η κοινωνία, δηλώνουμε πως συνεχίζουμε σθεναρά!» αναφέρει η ανακοίνωση, καλώντας σε νέες κινητοποιήσεις.

Σχετικά Άρθρα