Βασίλης Καρράς: Την Τετάρτη η κηδεία του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας – Το αντίο των καλλιτεχνών από τις πίστες

 Βασίλης Καρράς: Την Τετάρτη η κηδεία του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας – Το αντίο των καλλιτεχνών από τις πίστες

Ο Βασίλης Καρράς πέθανε την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023 σε ηλικία 70 ετών. Η σορός του λαϊκού βάρδου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 09:00 έως τις 13:00 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ταφή θα γίνει στην γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας την Τετάρτη 27/12 στις 12:00.

Στο τελευταίο αντίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος, είναι αντί στεφάνων, να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Φλόγα.

«Πάρα πολύ τον αγαπούσε ο κόσμος, ψυχούλα, ψυχούλα», λέει ένας συγχωριανός του ενώ μια άλλη γυναίκα δηλώνει στην  ΕΡΤ: «Είμαστε συγκλονισμένοι. Για εμάς ο Βασίλης ήταν πρώτα από όλα συγχωριανός. Θα ήμασταν μαζί σήμερα, εδώ ήταν συνέχεια. Έχω πολλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη και μου έλεγαν ότι έκανε αγαθοεργίες. Μου έλεγαν με ονοματεπώνυμο και εμείς δεν είχαμε ιδέα. Ξέρω ότι βοηθούσε κυρίως παιδιά. Έστελνε κόσμο μέσα στα νοσοκομεία και τους έδινε χρήματα για να συμπαρασταθούν στα παιδάκια τους».

Έργα ανάπλασης, κράσπεδα, χώροι αναψυχής και πολλά άλλα ήταν αυτά που έκανε ο Βασίλης Καρράς για το χωριό του, όπως αποκαλύπτουν οι κάτοικοι στην ΕΡΤ.

«Ήταν ένας άνθρωπος καλός, έκανε αγαθοεργίες εδώ πέρα. Βοηθούσε τους πάντες, όπου υπήρχαν προβλήματα. Βοηθούσε το χωριό, είχε όνειρα για το χωριό. Εμένα μου έλεγε, που πρόσφατα πήγα και τον είδα, ότι θέλει να κάνει κάποια πράγματα ακόμη», δηλώνουν άλλοι συγχωριανοί του.

Τους τελευταίους μήνες της ζωής του αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας. Όπως είχε γίνει γνωστό προς το τέλος του 2022, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Τον Μάρτιο του 2022 ο Βασίλης Καρράς είχε αντιμετωπίσει πάλι ένα σοβαρό θέμα υγείας. Είχε διακομιστεί εκτάκτως στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ύστερα από έντονους πόνους στο στομάχι, ενώ τραγουδούσε σε νυχτερινό κέντρο. Έδωσε γενναία τη μάχη του. Το χτύπημα του κοροναϊού σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο οργανισμός του ήταν αδύναμος από τον καρκίνο στάθηκαν μοιραία.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατό του, η κόρη του Ειρήνη Κεσογλίδου μοιράστηκε φωτογραφία τους στον λογαριασμό της στο Facebook. Σε αυτή πατέρας και κόρη ποζάρουν αγκαλιασμένοι, κοιτώντας ο ένας τον άλλον.

Ο θάνατος του Βασίλη Καρρά βύθισε στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα. Τους χιλιάδες θαυμαστές του, τους συναδέλφους του αλλά και τους συγχωριανούς τους. Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον λαϊκό τραγουδιστή. Με τα τραγούδια του σημάδεψε γενιές και γενιές. Άνθρωποι όλων των ηλικιών πήγαν στα κέντρα που τραγουδούσε για να τραγουδήσουν μαζί του επιτυχίες όπως το «Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις», τη «Νύχτα ξελογιάστρα», το «Γύρισε» και πολλά άλλα τραγούδια, συνώνυμα της νύχτας και της διασκέδασης.

Τριήμερο πένθος για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά κήρυξαν οι εστιάτορες στη Θεσσαλονίκη.

Από τη σκηνή, στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται, ο Νίκος Οικονομόπουλος αφιέρωσε τη βραδιά στον Βασίλη Καρρά, «ένα μεγάλο κεφάλαιο στην μουσική», όπως τον χαρακτήρισε.

Η Πάολα τραγούδησε το «Απ’ τον Βορρά Μέχρι τον Νότο» με πλάνα του Καρρά να εμφανίζονται στις οθόνες πίσω της.

Χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του, ο Αντώνης Ρέμος είπε: «Να του αφιερώσουμε μερικά τραγούδια του για να πάει η ψυχούλα του εκεί ψηλά, να βρει τον Παντελή και όλους τους φίλους μας που είναι εκεί ψηλά. Για πάντα θα τον θυμόμαστε, για πάντα θα τον τραγουδάμε».

Η Δέσποινα Βανδή ακολούθως, εξέφρασε τη στενοχώρια της για την απώλεια του «υπέροχου και δοτικού», όπως τόνισε, Βασίλη Καρρά, από το κέντρο που τραγουδάει. Μίλησε για εκείνον με τα καλύτερα και είπε το «Αδιέξοδο».

Με τη σειρά του, ο Νίκος Βέρτης κάθισε σε ένα σκαμπό καταμεσής της πίστας στο μαγαζί που εμφανίζεται και είπε μεταξύ άλλων: «Ήταν οικογένειά μου, πέρασε αυτό το κακό πράγμα. Σίγουρα όμως ξέρω ότι εκεί πάνω στον παράδεισο από απόψε θα μάθουν πώς να διασκεδάζουν».

Βουρκωμένος, ο Γιάννης Πλούταρχος, που στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Βασίλη Καρρά, είπε: το «Άστη να λέει». Σε κάποια στιγμή, σταμάτησε να τραγουδά και άφησε το κοινό να συνεχίσει, ενώ στο τέλος είπε: «Για πάντα στην καρδιά μας θα ζει».

Η Νατάσα Θεοδωρίδου τραγούδησε για εκείνον, το «Νύχτα Ξελογιάστρα» με τους θαμώνες να την καταχειροκροτούν.

Το ίδιο και ο Κωνσταντίνος Αργυρός, που από την «Πύλη Αξιού», είπε το «Νύχτα Ξελογιάστρα» και συγκίνησε τους θαμώνες.

Με τη σειρά τους, ο Γιώργος Τσαλίκης και ο Χρήστος Μενιδιάτης μίλησαν από την πίστα για τον Βασίλη Καρρά και του αφιέρωσαν τη «βραδιά της αγάπης», όπως είπαν.

Σχετικά Άρθρα