Συναυλία διαμαρτυρίας μαθητών μουσικών σχολείων έξω από το Εθνικό Θέατρο

 Συναυλία διαμαρτυρίας μαθητών μουσικών σχολείων έξω από το Εθνικό Θέατρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία πραγματοποιούν το πρωί της Τετάρτης (22.2.2023) μαθητές μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων έξω από το Εθνικό Θέατρο στο κέντρο της Αθήνας. 

Την ίδια ώρα, η Τροχαία Αττικής προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των μαθητών μπροστά από το Εθνικό Θέατρο.

Συγκεκριμένα, τα Μουσικά Σχολεία Αθήνας, Αλίμου, Πειραιά και Παλλήνης οργάνωσαν συναυλία έξω από το υπό κατάληψη κτήριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου.

Τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία διεκδικούν μεταξύ άλλων την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος 85/2022, την αναγνώριση σπουδών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων, στα αντικείμενα της Αρμονίας, της Βυζαντινής Μουσικής των Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και του ατομικού οργάνου επιλογής, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματα σε ωδεία, άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών, συγγραφή νέων συγγραμμάτων μουσικής και καλλιτεχνικών μαθημάτων κ.α.

Σχετικά Άρθρα