Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των υγειονομικών για την απαξίωση του ΕΣΥ

 Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των υγειονομικών για την απαξίωση του ΕΣΥ

Οι υγειονομικοί, διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που οδηγεί στην απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος Υγείας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) παργαμτοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη, ενώ κατά τόπους έχουν αποφασιστεί κινητοποιήσεις στην περιφέρεια.

«Δεν μας αρμόζει ένα Σύστημα Υγείας που στα Νοσοκομεία θα κυριαρχούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα ράντζα δεν έχουν σταματήσει να εμφανίζονται στους διαδρόμους και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται επί ώρες στα Επείγοντα λόγω έλλειψης προσωπικού και οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Εξάλλου, το δημόσιο σύστημα Υγείας απέδειξε τον ανεκτίμητο και αναντικατάστατο ρόλο του την περίοδο της πανδημίας, την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας δεν έβαλε πλάτη.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του μοναδικού Παιδιατρικού Ογκολογικού Τμήματος στη χώρα, το οποίο στεγάζεται στο Παίδων «Αγία Σοφία». Μετά τις αποφάσεις για δράσεις των υγειονομικών, σειρά παίρνουν οι γονείς.

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα» ετοιμάζεται για κινητοποίηση «την ώρα που έπρεπε να βρίσκονται στο προσκεφάλι των παιδιών τους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του. Όπως λένε οι γονείς, δεν προκύπτει κάποιο όφελος, καθώς όλα όσα περιγράφονται στο νομοσχέδιο συμβαίνουν ήδη με την υφιστάμενη δομή και τρόπο λειτουργίας. Αντιθέτως, υπάρχει ανησυχία ως προς τον τρόπο λειτουργίας του νέου «κέντρου», καθώς δεν αποτελεί και δεν μπορεί να αποτελέσει αυτοτελή νοσοκομειακή μονάδα.

Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία» στηρίζει το σωματείο εργαζομένων του παιδιατρικού νοσοκομείου, το οποίο καλεί σήμερα σε συγκέντρωση στις 8 π.μ. στην κεντρική πύλη και στάση εργασίας 8 π.μ.-3.μ.μ., ενώ έχει αποφασιστεί και παράσταση διαμαρτυρίας αύριο, Πέμπτη, στη 1 μ.μ. στον αύλειο χώρο.

Σχετικά Άρθρα