ΣΕΗ: “Δεν παλεύουμε για επιδόματα – Παλεύουμε για δικαιώματα”

 ΣΕΗ: “Δεν παλεύουμε για επιδόματα – Παλεύουμε για δικαιώματα”

«Φαίνεται πως ενοχλούμε και ενοχλούμε πολύ» τονίζεται στο ψήφισμα – πλαίσιο που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την γενική συνέλευση του ΣΕΗ, ανακοινώνοντας νέες κινητοποιήσεις και δράσεις για τις επόμενες μέρες με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων των καλλιτεχνών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα θα πραγματοποιήσουν ηλεκτρονική «παράσταση διαμαρτυρίας» στο online event του deree college “Tα Deree Info Sessions παρουσιάζουν τη Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich”, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επισημάνουν τις μύχιες σκέψεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προωθήσει ξένες ιδιωτικές σχολές την ίδια ώρα που υποβαθμίζει σε απολυτήρια λυκείου τις σπουδές των καλλιτεχνών.

Από το πρόγραμμα των δράσεων που αποφάσισαν είναι ξεκάθαρο πως δεν κάνουν πίσω μέχρι να αποσυρθεί το ΠΔ αφού χαρακτηριστικά προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις μέχρι το καλοκαίρι αφού όπως τόνισαν «σκεφτόμαστε από τώρα πως το καλοκαίρι διοργανώνεται το φεστιβάλ Αθηνών και πώς θα μπορούσαν – αν χρειαστεί – να συνεχίσουν και εκεί οι κινητοποιήσεις μας, καλώντας τα καλλιτεχνικά σωματεία στον σχεδιασμό τους».

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, αρχικά εξέφρασε των αποτροπιασμό τους για την κρατική βία και τις εικόνες αστυνομικών με όπλα έξω από χώρους πολιτισμού – τους χώρους μας δηλαδή – ενάντια σε εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.

Παράλληλα οι καλλιτέχνες διαμήνυσαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «δεν είμαστε 2 ολόκληρους μήνες στον δρόμο για 179 ευρώ (όση είναι η μισθολογική διαφορά από την κατηγορία ΔΕ στην ΤΕ). Αν η Κυβέρνηση πιστεύει πως με αναλογική εφαρμογή της επιδοματικής πολιτικής των energy/market/fuel/tourism passes θα λύσει το πρόβλημα, είναι βαθιά γελασμένη και εξοργιστικά ανάλγητη».

«Δεν παλεύουμε για επιδόματα. Παλεύουμε για δικαιώματα. Για την αναγνώριση των σπουδών μας. Για την αξιοπρέπειά μας» τονίζουν οι καλλιτέχνες.

«Ζητάμε – εντός των προβλέψεων του άρθρου 16 – υπαγωγή όλων των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών και των εργαζομένων στην Τέχνη και στον Πολιτισμό, στην κατηγορία Τ.Ε. (πλην αυτών που ήδη ανήκουν στην κατηγορία Π.Ε.), κάτι το οποίο γίνεται και έχει ήδη γίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΣΕΗ.

Σχετικά Άρθρα