Σάλος μετά το εξώδικο της Intellexa στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου (PEGA) – Πώς η εταιρεία του predator επιχειρεί να μπλοκάρει τις έρευνες

 Σάλος μετά το εξώδικο της Intellexa στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου (PEGA) – Πώς η εταιρεία του predator επιχειρεί να μπλοκάρει τις έρευνες

Eπιστολή – εξώδικο προς την Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις υποκλοπές, PEGA, που απέστειλε η εταιρεία Intellexa, η οποία κοινοποιήθηκε στα μέλη της από τον Πρόεδρο της Επιτροπής.

Στο κείμενο του εξωδίκου ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για αμφισβήτηση της νομιμότητας και του κύρους των ενεργειών της Επιτροπής και επιφυλάσσεται να κινηθεί εναντίον της για να αντιμετωπίσει τους «ισχυρισμούς» της Επιτροπής και τις δημόσιες τοποθετήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Intellexa, εμπορεύεται το Predator και πρόσφατα της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σχολιάζοντας την επιστολή ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρει:

  • «Η Intellexa, που αρνήθηκε να συναντηθεί με την PEGA, απειλεί την εξεταστική επιτροπή του ΕΚ για τις υποκλοπές, με εξώδικο! Η ενέργεια υπηρετεί σχέδια εκφοβισμού και συγκάλυψης. Θα γίνει μπούμερανγκ και για την εταιρεία και για την ΝΔ που πασχίζει για το κουκούλωμα του σκανδάλου!».

Σχολιάζοντας την επιστολή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA, Στέλιος Κούλογλου, σημειώνει:

«Τα μέλη της PEGA ένιωσαν μεγάλη έκπληξη και αμηχανία, διαβάζοντας την επιστολή καθώς είναι πρωτοφανές φαινόμενο μια εταιρεία να αμφισβητεί της νομιμότητα των ενεργειών μιας ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής επιτροπής με πολύ ισχυρή και διευρυμένη εντολή ή, ακόμη περισσότερο, να επιχειρεί να εκφοβισει εμμέσως τα μέλη της».

Όπως συμπληρώνει: «Η Intellexa, που αρνήθηκε προηγουμένως να συναντήσει την Εξεταστική Επιτροπή, τώρα επικοινωνεί με εξώδικοΛίγο πριν τις ελληνικές εκλογές επιχειρεί να ανακόψει την κριτική που διατυπώνεται στο υψηλότερο επίπεδο και να επηρεάσει το περιεχόμενο και την ψήφιση των Εκθέσεων που αναμένουν ότι θα είναι είναι καταπέλτης για τις πολιτικές ευθύνες και τη θεσμική εκτροπή της ελληνικής κυβέρνησης. Η Ιntellexa, που προστατεύτηκε από την κυβέρνηση με κάθε τρόπο, επιβεβαιώνει απόλυτα την άποψη ότι ανταποδίδει τη στήριξη και εξυπηρετεί τους εκλογικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. Το εξώδικο προς την PEGA μοιάζει να εκπροσωπεί το Μέγαρο Μαξίμου και όχι την ίδια την εταιρεία, που είχε πολλές ευκαιρίες να συνεργαστεί με την Επιτροπή αλλά αρνήθηκε».  

«Aς μην σχολιάσουμε περαιτέρω πόσο αλγεινή εντύπωση προκαλεί στις Βρυξέλλες ο κακώς εννοούμενος ”επαρχιωτισμός” αυτής της κίνησης, που υπενθυμίζει ότι η χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ, βρίσκεται στην ίδια “λέσχη” με την Ουγγαρία και την Πολωνία», καταλήγει ο Στέλιος Κούλογλου.

Σχετικά Άρθρα