ΠΑΣΟΚ για κυρώσεις των ΗΠΑ στην Intellexa: Έκθετη η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για το σκάνδαλο των υποκλοπών

 ΠΑΣΟΚ για κυρώσεις των ΗΠΑ στην Intellexa: Έκθετη η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ για τις οικονομικές κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στον όμιλο Intellexa και τον ιδρυτή της. Σε αυτή, το κόμμα αναφέρει ότι η απόφαση των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων στην εταιρεία εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά για την επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Η ανακοίνωση καταλήγει με το ειρωνικό ερώτημα:« Άραγε είναι και η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης μια ακόμη «συμπαιγνία» εναντίον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στον όμιλο Intellexa -συμπεριλαμβανομένης και της θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα- καθώς και στον ιδρυτή του, Tal Jonathan Dilian, εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά για την επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να διερευνήσει τις σχέσεις της Intellexa με κυβερνητικούς παράγοντες που είχαν την έδρα τους στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι μόνο αξιοποίησε το παράνομο λογισμικό Predator, αλλά έδινε και άδειες εξαγωγής του σε αυταρχικά καθεστώτα τρίτων χωρών κατά παράβαση μάλιστα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ο Πρωθυπουργός δεν εκδίωξε τον αρμόδιο τότε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Σμυρλή που υπέγραφε τις εν λόγω άδειες εξαγωγής, αλλά τον επιβράβευσε διορίζοντας τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του ερχόμενου συνεδρίου της.

Άραγε είναι και η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης μια ακόμη «συμπαιγνία» εναντίον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;

Σχετικά Άρθρα