Politico: Ο Μπάιντεν ίσως να μην θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία

 Politico: Ο Μπάιντεν ίσως να μην θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία

Οι στενότεροι σύμβουλοι του Τζο Μπάιντεν έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται εδώ και καιρό για την επίσημη έναρξη μιας νέας εκστρατείας που θα είχε στόχο την επανεκλογή του στην προεδρία το 2024.

Σύμφωνα με το Politico όμως, ο Δημοκρατικός πρόεδρος δεν είναι ακόμη έτοιμος να κάνει το βήμα, ενώ, όσο περνά ο καιρός, εντείνονται παράλληλα και οι αμφιβολίες σχετικά με το εάν θα θέσει τελικώς υποψηφιότητα ή όχι.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ήθελε τη σχετική ανακοίνωση να γίνεται μέσα στον Φεβρουάριο, ωστόσο καθώς ο μήνας σχεδόν πέρασε λέγεται ότι η ανακοίνωση μιας νέας προεδρικής υποψηφιότητας Μπάιντεν θα μπορούσε να γίνει τον Απρίλιο.

Πρόσωπα στο στενό περιβάλλον του Μπάιντεν, τα οποία επικαλείται το Politico, εκτιμούν πως θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα και ότι η ανακοίνωση έχει καθυστερήσει λόγω των διεθνών εξελίξεων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι κυβερνήτες της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ, του Νιου Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι και του Ιλινόι Τζ. Μπ. Πρίτσκερ έχουν αφήσει «ανοιχτή την πόρτα» για να διεκδικήσουν το προεδρικό χρίσμα του κόμματους των Δημοκρατικών.

Σχετικά Άρθρα