Παρασκήνιο: Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τον Καραμανλή μετά το “γαλάζιο σοκ” από την απόφαση να μην είναι υποψήφιος

 Παρασκήνιο: Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τον Καραμανλή μετά το “γαλάζιο σοκ” από την απόφαση να μην είναι υποψήφιος

Βαριά σκιά ρίχνει στη βάση της ΝΔ η απόφαση  του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να αποσυρθεί απο τα γαλάζια ψηφοδέλτια στο “παρά πέντε” των εκλογών. 

Πηγές απο την Πειραιώς, λένε πως στο Μέγαρο Μαξίμου γνώριζαν απο καιρό την πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού να αποχωρήσει απο το ψηφοδέλτιο της Θεσσαλονίκης και προσπαθούσαν να  διαχεριστούν τις επιπτώσεις που θα είχε για την παράταξη μια τέτοια κίνηση.

Ωστόσο φαίνεται πως το ζήτημα των υποκλοπών συντέλεσε καθοριστικά ώστε να ληφθεί τελικά η απόφαση απο τον πρώην πρωθυπουργό για να μην είναι ξανά υποψήφιος.  Οι σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με το Μέγαρο Μαξίμου δοκιμάζονταν από το καλοκαίρι, απο όταν προέκυψε το ζήτημα των υποκλοπών και ο Κώστας Καραμανλής διαφώνησε ανοικτά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

  • Αν και η Ηρώδου Αττικού επιχείρησε τότε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί δυσαρέσκειας του πρώην πρωθυπουργού τονίζοντας πως βρίσκονται στην «ίδια γραμμή», οι κινήσεις του Κώστα Καραμανλή έδειχναν το αντίθετο, δηλαδή, πως ήταν ενοχλημένος. 

Το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε με την χθεσινή λιτή ανακοίνωση αποχώρησης του πρώην πρωθυπουργού προσθέτοντας ακόμα έναν προεκλογικό πονοκέφαλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αρκετή αναστάτωση στην κομματική βάση.   

Αρκετά γαλάζια στελέχη προσπαθούσαν χθες να «αποκωδικοποιήσουν» την ανακοίνωση της απόφασης του πρώην πρωθυπουργού για να καταλάβουν τι μέλλει γενέσθαι στη ΝΔ. Υπο αυτό το πρίσμα ορισμένοι “διάβασαν” πίσω τις λέξεις την πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού να συγκρουστεί μετωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ άλλοι ερμήνευσαν πως η ολοκλήρωση της “κοινοβουλευτικής διαδρομής” του ανοίγει τον δρόμο για την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας. 

  • «Στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα» είναι η φράση που επιδέχθηκε πολλαπλές ερμηνείες απο τα στελέχη της παράταξης.

Απο την πρώτη στιγμή, που δημιουργήθηκε ζήτημα με την στάση του πρώην πρωθυπουργού το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να ρίξει τους τόνους. Ο πρωθυπουργός χθες εμφανίστηκε ενωτικός μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο στο Περιστέρι λέγοντας πως “δεν ξεχνώ ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή, το 2003. Και για όσους έχουν καλή μνήμη, ίσως θυμούνται ότι η πρώτη μου εμφάνιση ήταν σε μία συγκέντρωση του Κώστα Καραμανλή στο Αιγάλεω το 2003”. 

Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης αναμφισβήτητα δημιουργεί περαιτέρω πρόβλημα για την παράταξη στην Βόρειο Ελλάδα όπου η ΝΔ καταγράφει “απώλειες”. Για αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίρεται να ζήτησε απο τον Κώστα Καραμανλή να παρεβρεθεί και να μιλήσει στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Θεσσαλονίκη, και να ανέβουν μαζί στην εξέδρα ώστε να μεταφέρουν μήνυμα ενότητας στους ψηφοφόρους. 


Σχετικά Άρθρα