Νικολάου: Κάνει πίσω στις μηνύσεις κατά ΣΔΟΕ, όχι στην υποψηφιότητα με τη ΝΔ – Νέα επίθεση και απειλές με θεωρίες συνωμοσίας – Πολιτική αντιπαράθεση

 Νικολάου: Κάνει πίσω στις μηνύσεις κατά ΣΔΟΕ, όχι στην υποψηφιότητα με τη ΝΔ – Νέα επίθεση και απειλές με θεωρίες συνωμοσίας – Πολιτική αντιπαράθεση

Η Σοφία Νικολάου, η υποψηφιότητα της οποίας με τη ΝΔ βρίσκεται στον αέρα μετά τις αποκαλύψεις για απευθείας αναθέσεις και ζημιά 2 εκατ. ευρώ στο δημόσιο, εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 εξαπολύοντας νέες επιθέσεις και απειλές υποστηρίζοντας πως η ίδια δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά της από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ παρά μόνο εάν της το ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το αφήγημα της πρώην γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου είναι ότι οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, έσπευσαν μετά από πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλουν άρον άρον το πόρισμα ώστε να βρίσκεται την Παρασκευή (17/2) στα χέρια του Κώστα Βαξεβάνη προκειμένου να προλάβει την έκδοση του Documento της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι θα ζητήσει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

  • Η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, η οποία απειλούσε με μηνύσεις ακόμα και τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, παραδέχθηκε σήμερα Τετάρτη (22/2) ότι δεν έχει προχωρήσει σε μηνύσεις σε βάρος τους. Υποστήριξε ακόμα ακόμα ότι σχημάτισε ποινική δικογραφία ο οικονομικός εισαγγελέας ακόμα και για τους ελεγκτές.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες που επικαλείται το documentonews, το πόρισμα του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε υπηρεσιακώς στον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστο Μπαρδάκη, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και χρεώθηκε σε εισαγγελικό λειτουργό στο πλαίσιο δικογραφίας που έχει ανοιχτεί και αφορά στις απευθείας αναθέσεις της κας Νικολάου που φέρονται να ζημίωσαν με 2 εκατ. ευρώ το ελληνικό Δημόσιο. 

  • Υπενθυμίζεται ότι η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής επισκέφτηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου το ΣΔΟΕ με προφανή στόχο να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους.  Το γαλάζιο στέλεχος χαρακτήρισε «υποτιθέμενο το «πόρισμα» του ΣΔΟΕ» προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα πρώιμο έγγραφο, που βρίθει ανακριβειών και καταρτίστηκε με μοναδικό σκοπό την σπίλωση μου».

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις το πόρισμα – καταπέλτη του ΣΔΟΕ κάνει λόγο για ζημιά 2 εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο από τις απευθείας αναθέσεις. 

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος μαζί με τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο είχαν επισκεφτεί το ΣΔΟΕ για να ενημερωθούν για την υπόθεση, απάντησε σημείο προς σημείο στη Σοφία Νικολάου:

  • «Και πόρισμα υπάρχει και είναι πολυσέλιδο, αναλυτικό και πλήρες για το πώς ζημιώθηκε το Δημόσιο κατά 2εκ. ευρώ από το “γαλάζιο πιράνχα” (τουλάχιστον 2εκ. γιατί το ΣΔΟΕ υπολόγισε τη ζημία με βάση τις ανώτερες τιμές της αγοράς).
  • Και όλα τα έγγραφα που έστειλε η Γ. Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής (με το υπ αριθ. πρωτ: 24573/20.12.2021 έγγραφο), λήφθηκαν υπόψη από το ΣΔΟΕ πριν καταλήξει στο πόρισμά του.
  • Και επιχείρηση που δεν είχε σχέση με το αντικείμενο, ούτε την απαραίτητη κρατική άδεια για να εκτελέσει την προμήθεια, βρέθηκε (Α. Μ.)
  • Και εταιρεία μιας χρήσης, βρέθηκε (ΕX. P).
  • Και εταιρεία – βιτρίνα άλλης, βρέθηκε (Κ.EE για τη Ν.Ο Ε.Ε).
  • Και εταιρείες χωρίς γραφεία, προσωπικό και τζίρους, βρέθηκαν.
  • Και εταιρεία – πλυντήριο που έκανε το ξέπλυμα με τα Iphone και τη Mercedes premium, βρέθηκε (L.G.H).
  • Και εταιρεία που φέρεται να προμηθεύθηκε από ανύπαρκτο προμηθευτή, βρέθηκε (Α.Μ από Μ.G).
  • Και εταιρείες με κοινό ιδιοκτήτη που υπέβαλαν δήθεν προσφορές, βρέθηκαν (Ν.Π & Π.Ν).
  • Και εταιρεία που δήθεν είχε προμηθευθεί από άλλον ανάδοχο που όμως δεν διέθετε τα είδη, βρέθηκε (Ν.Ο από Α.Μ).
  • Και επιχειρήσεις που διευκόλυναν το πλιάτσικο με εικονικά τιμολόγια, βρέθηκαν (Γ. Κ,  C. MIKE και Σ.-Χ. ΜΙΚΕ).
  • Και τα φυσικά πρόσωπα που βοήθησαν ως συνεργοί, βρέθηκαν (Α.Ν και Χ.Μ)».

Σχετικά Άρθρα