Γιατί ο Τσιόδρας δεν πήγε στην βράβευση του (vid)

 Γιατί ο Τσιόδρας δεν πήγε στην βράβευση του (vid)

Ήταν πριν από 3 μήνες όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν ομιλητής σε συνέδριο. Τελειώνοντας την ομιλία του σκόνταψε και έπεσε από τα σκαλοπάτια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Μάλιστα εισήχθη στο νοσοκομείο ΚΑΤ καθώς υπέστη κάταγμα στο αριστερό χέρι και το αριστερό πόδι, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί.

Οι γιατροί του ΚΑΤ, ολοκλήρωσαν το χειρουργείο με απόλυτη επιτυχία, ωστόσο, ακόμη και σήμερα ο κ. Τσιόδρας κάνει ειδικές ασκήσεις αποκατάστασεις ώστε να είναι σύντομα στις καθημερινές του υποχρεώσεις.

Έτσι δεν κατάφερε σήμερα να παρευρεθεί στην βράβευσή του η οποία έγινε στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης για τους υγειονομικούς του ΕΣΥ.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης που βράβευσε ο ίδιος τους Υγειονομικούς, είπε ότι η βράβευση αυτή, είναι το ελάχιστο «ευχαριστώ» που «μπορούμε να σας πούμε ως Πολιτεία για όσα προσφέρατε στην υγειονομική κρίση και όσο προσφέρετε στο ΕΣΥ».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα είναι κεντρική προτεραιότητα της ΝΔ η Υγεία για τη νέα τετραετία «εάν μας εμπιστευτούν οι πολίτες στις εκλογές» και παρέπεμψε στο προσεχές διάστημα για αναλυτικότερες προγραμματικές εξαγγελίες για την υγεία που θα υλοποιηθούν στον νέο κυβερνητικό κύκλο.

Επισήμανε ότι θυμάται ακόμη τις καθημερινές αγωνιώδεις συσκέψεις που γίνονταν τότε στο Μαξίμου κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, και είπε ότι «είχαμε καταφέρει πολύ αποτελεσματικά να ελέγξουμε το πρώτο κύμα, και κερδίσαμε χρόνο για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με προσλήψεις υγειονομικών και περισσότερες ΜΕΘ».

Σημείωσε ότι τώρα που αυτός ο κύκλος κλείνει μπορεί να γίνει ένας ψύχραιμος απολογισμός για το ποιες αδυναμίες επισημάνθηκαν και τι έγινε σωστά. Ανέφερε δε, ότι θα γίνουν περισσότερες επενδύσεις σε υποδομές, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός φέτος για την Υγεία είναι 5,2 δισ ευρώ, ενώ το 2019 ήταν 3,8 δισ. «Τότε το προσωπικό της Υγείας ήταν λιγότερο από 100 χιλιάδες, ενώ σήμερα είναι 108 χιλιάδες, και εάν προσθέσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας, μπορούμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές παρεμβάσεις στην Υγεία, και οι Υγειονομικοί θα δουν τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων σύντομα« είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κατέληξε απευθυνόμενος στους Υγειονομικούς: «Μαζί καταφέραμε και πετύχαμε κάτι εξαιρετικό, όπως κι αν μετρήσει κανείς την απόδοση μας στην πανδημία. Πρέπει να λάβει υπόψη του ότι το ΕΣΥ έβγαινε από μια κρίση υποχρηματοδότησης. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να τα είχαμε καταφέρει εάν δεν υπήρχε η προσπάθεια από τους εργαζόμενους της Υγείας όσους πόρους κι αν είχαμε. Εσείς κάνατε τη διαφορά».

Σχετικά Άρθρα