Άδωνις Γεωργιάδης: “Οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα έσπασαν τα ρεκόρ και ξεπέρασαν τα 6 δισ. ευρώ”

 Άδωνις Γεωργιάδης: “Οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα έσπασαν τα ρεκόρ και ξεπέρασαν τα 6 δισ. ευρώ”

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα… έσπασαν τα κοντέρ το 2022 και ξεπέρασαν το ιστορικό ρεκόρ των 6 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ακόμα ότι ιστορικό ρεκόρ έκαναν και οι επενδύσεις από τις ΗΠΑ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε στο twitter στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τις άμεσες ξένες επενδύσεις και ανέφερε ότι ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τα 6 δισ. ευρώ (έφτασαν τα 6,24 δισ. ευρώ), ενώ υποσχέθηκε νέο ρεκόρ το 2023.

«Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2022 ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία μας τα 6 δισ. ευρώ! Ρεκόρ όλων των εποχών! Αισθάνομαι Υπερήφανος για αυτό το επίτευγμα που αλλάζει πράγματι τις ζωές των συμπολιτών μου και προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον. Υπόσχομαι νέο ρεκόρ το 2023», επισήμανε στο ποστ του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης – σε άλλο του ποστ – έκανε αναφορά και στις επενδύσεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και τόνισε ότι και αυτές έκαναν νέο ρεκόρ.

Αναλυτικά ο υπουργός έγραψε στην ανάρτησή του:

«Χθες είχα την Τιμή να απευθύνω χαιρετισμό στην κοπή της βασιλόπιτας του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Αυτά τα 4 χρόνια είχαμε με τον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Μπακατσέλο και την ομάδα του μία εξαιρετική συνεργασία.

Οι επενδύσεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα αυτή την περίοδο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και όλα τα ρεκόρ! Τους Ευχαριστώ θερμά και εύχομαι μία καλή χρονιά».

Σχετικά Άρθρα