Σοφία Σακοράφα: Αντιδράσεις για την βράβευση του Αχιλλέα Μπέου – “Επικοινωνιακό τρυκ” λέει το ΜέΡΑ25

 Σοφία Σακοράφα: Αντιδράσεις για την βράβευση του Αχιλλέα Μπέου –  “Επικοινωνιακό τρυκ” λέει το ΜέΡΑ25

Αντιδράσεις προκάλεσε η φωτογραφία της Σοφίας Σακοράφα να βραβεύει, στο ΣΕΦ, τον Αχιλλέα Μπέο για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού.

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 μπήκε στο στόχαστρο αρκετών χρηστών των social media, με την ίδια να απαντά ότι: «Η πολιτική μου πορεία όλα αυτά τα χρόνια, που λειτουργώ υπηρετώντας αρχές και αξίες, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, ή προσπάθεια εκμετάλλευσης, σκόπιμη ή μη».

Η αντιπρόεδρος της Βουλής κατέχει επίσης την ιδιότητα του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, με την οποία άλλωστε βράβευσε τον Δήμαρχο Βόλου.

«Η τρέχουσα δημόσια παρουσία μου στηρίζεται σε τρεις διαφορετικές θεσμικές ιδιότητες : Βουλευτής του ΜέΡΑ25, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Οι θεσμικές μου υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δύο τελευταίες ιδιότητες, σε τίποτα δεν αλλοιώνουν και δεν υποστέλλουν τους πολιτικούς μου αγώνες.

Η υποχρέωση για αναγνώριση της ουσιαστικής και διαχρονικής στήριξης ενός Δήμου στην προσπάθεια του ελληνικού στίβου, δεν αμβλύνει την αντίθεσή μου με τον τρόπο που μπορεί να πολιτεύεται ακόμα και κάποιος που θεσμικά βραβεύεται ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του Δήμου», πρόσθεσε η κ. Σακοράφα.

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, συνεχίστηκαν και σήμερα πήρε θέση και το ΜέΡΑ25, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό τρικ». 

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη μιλά για «φασιστικές και τραμπούκικες μεθόδους που εισήγαγε στον Βόλο», επισημαίνοντας τον αυταρχισμό και τον εκφυλισμό που σηματοδοτεί ο κ. Μπέος σε ό,τι αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Η θέση του ΜέΡΑ25 για τον κ. Μπέο είναι διαχρονική, ξεκάθαρη και αταλάντευτη. Με τις φασιστικές και τραμπούκικες μεθόδους που εισήγαγε στον Βόλο και στην γύρω περιοχή, ο κ. Μπέος σηματοδοτεί τον χείριστο συνδυασμό αυταρχισμού και εκφυλισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης», αναφέρει το ΜέΡΑ25 και συνεχίζει: «Το ΜέΡΑ25 ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των αγωνιστών της Μαγνησίας που παλεύουν ενάντια στη καύση των απορριμμάτων, ενάντια στην χυδαία παράδοση του φυσικού περιβάλλοντος και του νερού από τον κ. Μπέο στις πολυεθνικές και, βέβαια, ενάντια στις διώξεις τους από τον κ. Μπέο και τις εν λόγω πολυεθνικές.

Όσον αφορά την Σοφία Σακοράφα και την φωτογραφία για την οποία η ίδια έχει τοποθετηθεί, το ΜέΡΑ25 δηλώνει πως η πολιτική διαδρομή και το πολιτικό ήθος της αγωνίστριας Σοφίας Σακοράφα δεν κρίνεται από ένα επικοινωνιακό τρυκ που την παρουσιάζει, δήθεν, στο πλευρό του τραμπούκου, φασίστα Αχιλλέα Μπέου».

Σχετικά Άρθρα