Νέα ανατροπή με το Market Pass – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

 Νέα ανατροπή με το Market Pass – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

«Από αύριο (Tρίτη 21/2) και την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής» για το Market Pass.

Με αυτή τη δήλωση ξεκίνησε τη καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανατρέποντας τον σχεδιασμό και την ανακοίνωση που είχε προηγηθεί από τον γενικό γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο.

Έτσι, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, το vouchers.gov.gr θα ανοίξει την Τρίτη 21/2 για τα πρώτα ΑΦΜ.

Το Market Pass αναμένεται να καλύπτει το 10% των αγορών των νοικοκυριών ενώ η πλατφόρμα ανοίγει την Τετάρτη για τους πρώτους δικαιούχους.

Οι πρώτοι δικαιούχοι που μπορούν να κάνουν αίτηση για το Market Pass είναι εκείνοι των οποίων το ΑΦΜ τους λήγει σε 0 έως 4.

Την αμέσως επόμενη ημέρα (την Τετάρτη) θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε σε 5 έως 9. 

Για την υποβολή της αίτησης δεν χρειάζεται ο πολίτης να υποβάλει κανέναν πρόσθετο δικαιολογητικό ενώ οι οδηγίες για την υποβολή αίτησης γίνεται με τους κωδικούς taxisnet στο vouchers.gov.gr.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων εκπνέει στις 15 Μαρτίου.

Τι συμβαίνει αν δεν χρησιμοποιηθούν τα χρήματα του Market Pass

Τα χρήματα καταβάλλονται τις τρεις πρώτες μέρες του μήνα. Ωστόσο αν ο πολίτης δεν χρησιμοποιήσει τα χρήματα μέσα σε ένα μήνα, τότε το ποσό θα παραμείνει στον λογαριασμό του δικαιούχου ώστε να τα χρησιμοποιήσει μέχρι τη λήξη της περιόδου του μέτρου, η οποία είναι στις 31 Αυγούστου 2023.

Επιπλέον, στην περίπτωση που κάποιος πολίτης κάνει λάθος στην αίτηση του και αυτή δεν εγκριθεί, τότε θα μπορέσει να ξανακάνει την αίτηση σε μεταγενέστερο χρόνο μέχρι τις αρχές Μαΐου. 

Σε ό,τι αφορά δε, στους φιλοξενούμενους, λαμβάνεται υπόψιν το οικογενειακό εισόδημα αλλά όχι το εισόδημα των φιλοξενούμενων και θα προσαυξάνεται ανάλογα με τα φιλοξενούμενα μέλη και τα παιδιά.