Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη

 Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη

Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου 2023 η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

Η κα Κατερίνα Μαυροειδή, νέα δικηγόρος του καταδικασμένου πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 11,5 χρόνια για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική διάθεση και θανάτωση του ζώου συντροφιάς της οικογένειας, ζήτησε αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης.

Όπως είπε, διορίσθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στις 9 Φεβρουαρίου και δεν έχει παραλάβει ακόμα το ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Έθεσε επίσης θέμα της επίδοσης της κλήσης στον εντολέα της προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας.

Ωστόσο το δικαστήριο ακολουθώντας και την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας απέρριψε το αίτημα αναβολής και διέκοψε για τις 28 Μαρτίου αφού πρώτα κληρώθηκαν οι ένορκοι στην υπόθεση, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, ενώ συνολικά το Δικαστήριο έχει τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες δικαστές.

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε η μητέρα της Καρολάιν Κράουτς, Σουζάνα Λυραράκη.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έφτασε στην Ευελπίδων νωρίς το πρωί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στόχος του 34χρονου συζυγοκτόνου είναι να «σπάσει» η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποδέχεται στην απόφασή του το πρωτόδικο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος πριν δολοφονήσει εν ψυχρώ, επεδίωκε τον πλήρη έλεγχο της Καρολάιν, όχι μόνο αποκλείοντας την από συγγενείς και φίλους, επιλέγοντας να κατοικήσουν μακριά από το κέντρο, στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, αλλά και στερώντας την από τη διαχείριση των χρημάτων της.

«Της στερούσε μετρητά χρήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προβεί σε απλές συναλλαγές της καθημερινότητάς της» αναφέρεται στην απόφαση του ΜΟΔ. Το θύμα αντιλαμβανόμενο πως βρισκόταν σε «μία δυσλειτουργική σχέση… είχε εκφράσει στον κατηγορούμενο την επιθυμία της για διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης τους και περαιτέρω είχε προβεί σε ενέργειες αναζήτησης κατοικίας». Το ημερολόγιο που κρατούσε η 20χρονη μητέρα, κατά τις δικαστικές Αρχές καθιστά ανίσχυρες τις εκδοχές του κατηγορούμενου τόσο ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα όσο και ότι όλα έγιναν σε «μία κακιά στιγμή».

Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο 34χρονος βαρυποινίτης, κρατούμενος των φυλακών Μαλανδρίνου, έδωσε και τελικά έχασε, δύο «μάχες»: αυτήν της αλλαγής της συνθήκης υπό την οποία έγινε η ανθρωποκτονία, από «εν ψυχρώ» σε «εν βρασμώ» και αυτήν της αναγνώρισης του ελαφρυντικού. Στην πρώτη δίκη ο πιλότος δεν κατάφερε να πείσει πως όλα έγιναν υπό το καθεστώς εντονότατης συναισθηματικής του φόρτισης, πως βρισκόταν εν βρασμώ. Δεν έπεισε επίσης ότι δικαιούται αναγνώρισης ελαφρυντικού.

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά Άρθρα