Γλυκά Νερά: Ετοιμάζεται να δώσει Πανελλήνιες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

 Γλυκά Νερά: Ετοιμάζεται να δώσει Πανελλήνιες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Για τις 28 Μαρτίου διακόπηκε η δίκη του 34χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Με την έναρξη της δίκης υπέβαλε αίτημα αναβολής η νέα συνήγορος του κατηγορούμενου, Κατερίνα Μαυροειδή, η οποία είπε ότι διορίσθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στις 9 Φεβρουαρίου και ότι δεν έχει παραλάβει ακόμη το ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Έθεσε, επίσης, θέμα της επίδοσης της κλήσης στον εντολέα της. Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της συνηγόρου αναφέροντας πως είναι «κακή πρακτική η αναβολή πρωτοεισακτέων υποθέσεων».

Πιο συγκεκριμένα, η δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Κατερίνα Μαυροειδή, δήλωσε: «Υποβάλαμε αίτημα αναβολής, πλην όμως το δικαστήριο έκρινε τη διακοπή της δίκης για τις 28 Μαρτίου. Αυτό που θέλω να δηλώσω και να τονίσω είναι ότι κάθε κατηγορούμενος έχει κατοχυρωμένα δικαιώματα τα οποία πρέπει να ασκεί, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου αλλά και με το ποινικό δικονομικό μας σύστημα. Αυτό σήμερα εδώ δεν έγινε. Το μόνο που ζητούσε είναι μια αναβολή για τη σωστή υπερασπιστική γραμμή του, όπως δικαιούται ο κάθε κατηγορούμενος».

Και συνέχισε: «Ο ίδιος εκτίει την ποινή του, την υπέρτατη των ποινών, έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις και ζητούσε απλά να του δοθεί η δυνατότητα να ασκήσει όλα του τα δικαιώματα για μια δίκαιη δίκη. Ο εντολέας μου περίμενε και περιμένει την έκβαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, είναι ψύχραιμος. Εργάζεται στη φυλακή, έχει άριστη συμπεριφορά και διαγωγή και μελετά για να δώσει Πανελλήνιες τον Ιούνιο».