Δίκη Άλκη: “Αφορμή για την επίθεση ήταν ένα επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο – Ήταν σαν αντίποινα”

 Δίκη Άλκη: “Αφορμή για την επίθεση ήταν ένα επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο – Ήταν σαν αντίποινα”

Με την κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών συνεχίζεται σήμερα στο ΜΟΔ Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. 

Όπως ανέφερε μέχρι στιγμής ο Αστυνομικός Δ. Ι. «Μετά τη σύλληψη του πρώτου κατηγορουμένου εκδόθηκαν τα εντάλματα για τους υπόλοιπους. Εκτός του τελευταίου που παραδόθηκε από μόνος του μετά από καιρό. Ο δεύτερος κατηγορούμενους ήταν ο μόνος που αντέδρασε, στην επίθεση παραδέχθηκε ότι συμμετείχε, είχε ένα μαχαίρι που το είχε πάρει από το σύνδεσμο. Ανέφερε ότι δεν χτύπησε τον Άλκη. Μετά εντοπίστηκε ο τρίτος κατηγορούμενος. Αυτός είπε και τα περισσότερα. Είπε πως ήταν στην επίθεση αλλά δεν έλαβε μέρος. Έδωσε και τους άλλους. Είπε ότι πέρασε τον πήρε ο τέταρτος κατηγορούμενος από το σπιτι»

«Αφορμή για την επίθεση στο Χαριλάου ήταν κάτι που είχε γίνει στο Ωραιόκαστρο, ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Άρη, ήταν σαν αντίποινα. Στα αμάξια κάθισαν με βάση ποιος ήταν πιο κοντά με ποιον. Απέφυγαν να περάσουν μπροστά από το γήπεδο της Χαριλάου. Αυτά είπε ο τρίτος κατηγορούμενος. Άλλοι επιτέθηκαν με γυμνά χέρια άλλοι με λοστούς» πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Κατά τα όσα υποστήριξε μεχρι στιγμής ενώπιον του δικαστηρίου «Δεν είχαν συνεννοηθεί για την αποχώρηση. Το κάθισμα είχε αίματα και το πέταξαν. Θα πήγαιναν στο σύνδεσμο να δέσουν το χέρι του δεύτερου κατηγορούμενου που είχε τραυματιστεί. Ο 6ος κατηγορούμενος εντοπίστηκε στο σπιτι του. Το αμάξι του το βρήκαμε πολύ μακρυά. Έμενε στην Τούμπα και το βρήκαμε κοντά στο Καυταντζόγλειο.
Πάνω του βρέθηκαν και ναρκωτικές ουσίες που για αυτό σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία. Ο 8ος κατηγορούμενος ήταν αμίλητος. Ο 70ς κατηγορούμενος δεν παραδέχθηκε τίποτα. Ο 10ος κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως ήταν στα άτομα της επίθεσης. 11 του μηνός συνελήφθη και ο 4ος κατηγορούμενους που είχε διαφύγει στην Αλβανία. Ο 12ος κατηγορούμενος που ήταν ο οδηγός, παραδέχθηκε ότι ήταν στα άτομα της επίθεσης».

«Πήγαν σε μια γέφυρα στον Περιφερειακό κοντά στη Θέρμη και πέταξαν όλα τα αντικείμενα από την επίθεση» περιέγραψε ο μάρτυρας και συνέχισε απαντώντας σε ερώτημα του της προέδρου της έδρας «Το δρεπάνι το είχε ο 10ος κατηγορούμενος. Το Καραμπίτ ο 9ος, το ξύλο ο 11ος και το μαχαίρι ο 2ος που δε βρέθηκε. Ήξερε ο καθένας τι θα πάρει».

Πηγή: theopinion.gr

Σχετικά Άρθρα