ΕΟΠΥΥ: “Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος”

 ΕΟΠΥΥ: “Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος”

«Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος!», διαμηνύει η πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, σηκώνοντας το «γάντι» που πέταξαν οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων.

Οι εκπρόσωποι των παρόχων του ΕΟΠΥΥ δηλαδή κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, πολυϊατρεία, διαγνωστικά Κέντρα, υποστήριξαν ότι ο Οργανισμός «σπαταλά χρήματα σε γιορτές και εκδηλώσεις», με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων από την ίδρυσή του.

Ο ΕΟΠΥΥ «κούρεψε» από τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς και τα πολυϊατρεία, και σπαταλά χρήματα σε γιορτές και εκδηλώσεις, ανέφεραν σε χθεσινή (σ.σ. 16.02.2023) ανακοίνωσή τους οι φορείς της Πρωτοβάθμιας, προσθέτοντας πως:

«Το πάρτυ για τα 10 χρόνια λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ το έχουν πληρώσει ακριβά οι γιατροί και τα πολυϊατρεία!».

«Είναι μίζερο να ασχολούμαστε με κάποιους που αντί να στηρίζουν τον Οργανισμό και τους 11 εκατομμύρια πολίτες από τους οποίους ανταμείβονται, απαιτούν να μη γιορτάσουμε και προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν την επετειακή μας εκδήλωση για μικροπρεπείς συνδικαλιστικούς λόγους», απαντά η Θεανώ Καρποδίνη.

ΕΟΠΥΥ – Θεανώ Καρποδίνη: 10 χρόνια προσφοράς σε 11 εκατομμύρια πολίτες – Συνεχίζουμε

«Ο Οργανισμός μετά από 10 χρόνια προσφοράς προς όλους τους πολίτες γυρίζει σελίδα ακολουθώντας την πορεία της χώρας που βγαίνει στο ξέφωτο ισχυρή, μετά από πολλά χρόνια δύσκολης πορείας, περίοδο κατά την οποία ο Οργανισμός στάθηκε δυνατός παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε, στο πλευρό κάθε συνανθρώπου μας που είχε ανάγκη.

Η γιορτή αυτή σηματοδοτεί την συνέχιση αυτής της προσπάθειας των εργαζόμενων του Οργανισμού και των 22.000 συμβεβλημένων παρόχων υγείας, με τους οποίους παρά τις δυσκολίες υπήρξε αγαστή συνεργασία έχοντας πάντα τον ΠΟΛΙΤΗ στο επίκεντρο.

Αυτή λοιπόν η επετειακή εκδήλωση σημαίνει πολλά και σημαντικά για εμάς που έπρεπε να μας ενώνουν όλους κι όχι να μας χωρίζουν.

Ουδείς, λοιπόν, πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος!

Ο ΕΟΠΥΥ με του εργαζομένους του, παρά το γεγονός ότι δεν αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του την τελευταία 2ετία λόγω της ύφεσης που έφερε η πανδημία, από ίδιους πόρους και έκτακτη χρηματοδότηση που εξασφάλισε στήριξε, μαζί με τον υπουργό κ. Αθανάσιο Πλεύρη την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αυξάνοντας τον προϋπολογισμό της κατά 20%!

Είναι λοιπόν μίζερο να ασχολούμαστε με κάποιους που αντί να στηρίζουν τον Οργανισμό και τους 11 εκατομμύρια πολίτες από τους οποίους ανταμείβονται, απαιτούν να μη γιορτάσουμε και προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν την επετειακή μας εκδήλωση για μικροπρεπείς συνδικαλιστικούς λόγους.

Προχωράμε μαζί με όλους τους πολίτες συνεχίζοντας με δύναμη και αξιοπιστία μπροστά και σας καλούμε όλους στην επετειακή αυτή εκδήλωση να μοιραστείτε μαζί μας το όραμά μας για το αύριο.

Ευχαριστούμε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και τη Διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου για τη φιλοξενία της εκδήλωσης καθώς και όλους τους χορηγούς μας που εξασφάλισαν την πραγματοποίησή της».