Συνάντηση Καραμανλή – Μητσοτάκη; Γιατί είναι πιο κοντά η απόφαση για συμμετοχή στις εκλογές

 Συνάντηση Καραμανλή – Μητσοτάκη; Γιατί είναι πιο κοντά η απόφαση για συμμετοχή στις εκλογές

Aπό το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή διαρρέεται ότι κάνει δεύτερες σκέψεις για το αν θα συνεχίσει στην ενεργό πολιτική ή θα αποσυρθεί για να ιδιωτεύσει επικαλούμενος προσωπικούς λόγους αλλά και δείχνοντας εμμέσως ότι δεν τον εμπνέει το πολιτικό κλίμα όπως έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.

Η γαλάζια παράταξη θέλει να στείλει μήνυμα ενότητας σε μια από τις πιο δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών λόγω και της απλής αναλογικής αλλά σε πρακτικό επίπεδο για να κλείσει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου παραδοσιακά εκλέγεται σε όλη την πολιτική του διαδρομή, παρότι ως πρώην πρωθυπουργός για την εκλογή του δεν απαιτείται σταυροδοσία.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού αναμένεται εντός του επόμενου δεκαημέρου και μάλιστα το πιθανότερο είναι ότι θα έχει προηγηθεί μια συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή και στη συνέχεια θα βγει επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.

Παρά τον αρχικό προβληματισμό του το μεγαλύτερο ποσοστό γέρνει στο ότι τελικά θα συμμετέχει και στις δύο – από ό,τι φαίνεται – εκλογικές αναμετρήσεις. Στην τελική απόφασή του δεν θα θελήσει σε καμία περίπτωση να πλήξει την παράταξή του αλλά και να τροφοδοτήσει την αξιωματική αντιπολίτευση με προεκλογικά επιχειρήματα που θα «πλήγωναν» τη ΝΔ σε μία δύσκολη πολιτικά συγκυρία, όπου στόχος είναι να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και κοινού αγώνα για να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η απόφαση συμμετοχής στις εκλογές θα συνιστά “στροφή”, καθώς συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού διοχέτευαν σε μέσα ενημέρωσης την βεβαιότητα περί “αποχής” του από τον εκλογικό στίβο. Το παρασκήνιο είναι έντονο και οι τελικές ανακοινώσεις θα κλειδώσουν σύντομα. Το βέβαιο είναι πως ο Κώστας Καραμανλής δεν επιθυμεί η όποια απόφασή του να συνδεθεί με εσωστρέφεια στη Ν.Δ και δη σε προεκλογικό χρόνο.

Σχετικά Άρθρα