Qatargate: Στο στόχαστρο της έρευνας οι ευρωβουλεύτριες Μαρία Αρένα και Αλεσάντρα Μορέτι

 Qatargate: Στο στόχαστρο της έρευνας οι ευρωβουλεύτριες Μαρία Αρένα και Αλεσάντρα Μορέτι

Η έρευνα του Βελγίου για εικαζόμενη διαφθορά και εξαγορά επιρροής από το Κατάρ και το Μαρόκο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει διευρυνθεί, σύμφωνα με ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξασφάλισε το POLITICO.

Οι ευρωβουλευτές Maria Arena και Alessandra Moretti συνδέονται με την έρευνα που διεξάγουν οι βελγικές εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με το ένταλμα για τον Ιταλό ευρωβουλευτή Andrea Cozzolino, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα με τις κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Το ένταλμα εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου από τον Βέλγο ανακριτή Michel Claise .

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Arena και ο Moretti ήταν μέλη μιας «τετράγωνης ομάδας», μαζί με τον Cozzolino και τον Βέλγο ευρωβουλευτή Marc Tarabella, ο οποίος επίσης συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα . Η τετράδα, σύμφωνα με το ένταλμα, δέχτηκε την προσφορά του πρώην ευρωβουλευτή Pier Antonio Panzeri, φερόμενου ως αρχηγού του δικτύου που δραστηριοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος έχει συμβιβαστεί με τους Βέλγους εισαγγελείς.

Σχετικά Άρθρα