ΚΚΕ: Η ΕΚΤ γιγαντώνει τα “κόκκινα” δάνεια και γενικεύει τους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας

 ΚΚΕ: Η ΕΚΤ γιγαντώνει τα “κόκκινα” δάνεια και γενικεύει τους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με την «ετήσια έκθεση για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος σημείωσε τα εξής:

«H έκθεση για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προωθεί τον σχεδιασμό τραπεζικών – επιχειρηματικών ομίλων και της στρατηγικής ΕΕ – ΕΚΤ που οδηγεί σε αυξήσεις στους τόκους των δανείων έως και 33%, με αποτέλεσμα γιγάντωση των “κόκκινων” δανείων, γενικευμένους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας.

Αυτό το στόχο υπηρετεί και η απόφαση του Αρείου Πάγου στην Ελλάδα για πογκρόμ πλειστηριασμών, που στηρίζεται στον πτωχευτικό νόμο της κυβέρνησης ΝΔ και σε εκείνον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που παρέδωσε τα “κόκκινα” δάνεια στα αρπακτικά των funds.

Όσο για την κούρσα τιμών και πληθωρισμού, πρόκειται για αποτελέσματα των γιγαντιαίων επιδοτήσεων στα μονοπώλια, μέσω του υπερμνημονίου “Ταμείου Ανάκαμψης” και του φθηνού δανεισμού, με χρήματα των εργαζομένων και με προαπαιτούμενα μισθούς και δικαιώματα στα Τάρταρα.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με δυνατό ΚΚΕ, απαιτώντας μέτρα προστασίας του εισοδήματος, απαγόρευση πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας, διαγραφή χρεών – πανωτοκίων των λαϊκών νοικοκυριών. Κόντρα σε ομίλους, τράπεζες και funds και στην κρατική καταστολή κινητοποιήσεων των καταχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών».

Σχετικά Άρθρα