Καϊλη: Τρίτο αίτημα αποφυλάκισης – Ποιες είναι οι πιθανότητες

 Καϊλη: Τρίτο αίτημα αποφυλάκισης – Ποιες είναι οι πιθανότητες

Η Εύα Καϊλή θα βρεθεί για τρίτη φορά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη. Την προηγούμενη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι πλέον στο Βέλγιο η Εύα Καϊλή θα εκπροσωπείται από νέο δικηγόρο, τον ποινικολόγο Σβεν Μαρί, και όχι τον Αντρέ Ριζόπουλο, όμως και αυτή τη φορά όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι δεν υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες αποφυλάκισης.

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα, όπως και τις προηγούμενες φορές, ο έτερος συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο Βέλγος ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπέλα, συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή, λίγες ημέρες μετά την άρση της ασυλίας του, και μεταφέρθηκε στις φυλακές του Σεν-Ζιλ.

«Όλα είναι βίαια για τον κ. Ταραμπέλα», επισημαίνει ο συνήγορός του Μαξίμ Τόλερ, μιλώντας στο RTL.

«Πρώτον, να μάθει ότι ένας από τους κοντινούς του ανθρώπους είναι διεφθαρμένος και ότι το παραδέχεται. Δεύτερον, να μάθει ότι αυτός ο κοντινός του άνθρωπος τον παρασύρει στην ενοχή του, τραβώντας τον κάτω, ενώ προφανώς ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι είναι αθώος», προσθέτει.

Ενώπιον των δικαστικών αρχών θα βρεθεί και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος ομάδας που σχετίζεται με την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στις 17 Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί από την εισαγγελία των Βρυξελλών ότι ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

  • Επιστολή στην πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα, έστειλαν 10 εκλεγμένοι ευρωβουλευτές από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (S&D), για να καταγγείλουν τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στις βελγικές φυλακές.

Η επιστολή εστάλη στις 13 Φεβρουαρίου, με αποδέκτη την πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα, όπως επιβεβαίωσε χθες το απόγευμα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή, κρατείται προληπτικά στις φυλακές Χάρεν από τις 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Qatargate.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας Le Soir, την επιστολή αυτή υπογράφουν 10 ευρωβουλευτές, ιταλικής υπηκοότητας. Η εφημερίδα προσθέτει πως πρόκειται για κάτι το εντυπωσιακό, δεδομένου ότι η φύση του αρχείου επηρεάζει ουσιαστικά άτομα κοντά ή μέσα στο S&D και ιταλικής υπηκοότητας.

«Δεν πρόκειται για πρωτοβουλία της ομάδας S&D αλλά για ατομική πρωτοβουλία ευρωβουλευτών» διευκρινίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της πολιτικής ομάδας, για τους υπογράφοντες.

  • Οι εν λόγω ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Μπράντο Μπενιφέι και η Αλεσάντρα Μορέτι, κάνουν λόγο κυρίως για έλλειψη ανθρωπιάς στη Δικαιοσύνη και τον θεσμό της φυλακής απέναντι στην Εύα Καϊλή, ακόμη και για «μάτσο συμπεριφορά».

Αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι θέλουν να αναδείξουν το γεγονός ότι «ένα άτομο στερείται το δύο ετών παιδί του».

Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή είχαν μιλήσει δημόσια για το γεγονός ότι η πελάτισσά τους μπόρεσε να δει την κόρη της μόνο δύο φορές τον Ιανουάριο.