Επίθεση ΚΚΕ στην Ακρίτα: Αθλιότητες και συκοφαντίες

 Επίθεση ΚΚΕ στην Ακρίτα: Αθλιότητες και συκοφαντίες

Βολές κατά της Έλενας Ακρίτα εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή το πρόσφατο podcast της, όπου χαρακτήρισε το κόμμα του Περισσού «ομοφοβικό».

Αφορμή για τις συγκεκριμένες αναφορές, στάθηκε, σύμφωνα με την κ. Ακρίτα, η στάση του Περισσού απέναντι στον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα.

Στην αρχική της τοποθέτηση στο podcast της, η κυρία Ακρίτα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας βγήκε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το ΚΚΕ τότε -που κατά παράδοση είχε δικό του άνθρωπο σε αυτό το πόστο– τον είχε χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα και να τα λέμε… Και μάλιστα και με επιχειρήματα του τύπου ότι είναι gay, ότι είναι το ένα, είναι το άλλο, γιατί το ΚΚΕ σε αυτά τα θέματα, πραγματικά, να μην κρυβόμαστε είναι ξεκάθαρα ομοφοβικό κόμμα».

Η αντίδραση από το ΚΚΕ όταν ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση ήταν άμεση. Mε επιστολή του προς το μέσο που φιλοξένησε το podcast της κυρίας Ακρίτα ζήτησε την αφαίρεση του αποσπάσματος αυτού και διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, πως «τα παραπάνω δεν έχουν ουδεμία θέση με την αλήθεια. Ο κ. Κουτσούμπας έχει συναντηθεί με τον κ. Μπιμπίλα στο παρελθόν και έχει εκφράσει τη στήριξή του στον κλάδο».

Η επιστολή διαμαρτυρίας του ΚΚΕ

Η επιστολή διαμαρτυρίας του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την οργή και τη διαμαρτυρία μας για το πλήθος άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών που εξαπέλυσε κατά του ΚΚΕ η κα Έλενα Ακρίτα, στο podcast της για το News247, στις 15/2.

Στο συγκεκριμένο podcast κι ενώ αναφερόταν στις κινητοποιήσεις των ηθοποιών της τρέχουσας περιόδου, η κα Ακρίτα υποστήριξε τα εξής ψευδή και συκοφαντικά:

“Όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας βγήκε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το ΚΚΕ τότε, που κατά παράδοση είχε δικό του άνθρωπο σε αυτό το πόστο, τον είχε χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα και να τα λέμε… Και μάλιστα και με επιχειρήματα του τύπου ότι είναι gay, ότι είναι το ένα, είναι το άλλο, γιατί το ΚΚΕ σε αυτά τα θέματα, πραγματικά, να μην κρυβόμαστε είναι ξεκάθαρα ομοφοβικό κόμμα”.

Τα παραπάνω δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αλήθεια, ούτε φυσικά με τις θέσεις και την πολιτική αντιπαράθεση του ΚΚΕ. Κι αυτό είναι πασίγνωστο.

Άλλωστε, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έχει συναντηθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα με τον κ. Μπιμπίλα, ως Πρόεδρο του ΣΕΗ, κι έχει εκφράσει τη στήριξη του Κόμματος σε κινητοποιήσεις και αιτήματα των ηθοποιών.

Πέραν αυτών, η κα Ακρίτα προχώρησε και σε μια πρωτοφανή κυριολεκτικά αθλιότητα, αναφερόμενη σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά την προσωπική ζωή βουλευτών του ΚΚΕ. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται η κα Ακρίτα την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών δικαιωμάτων του καθενός και της καθεμιάς!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Ακρίτα προβαίνει σε τέτοιες αθλιότητες και συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ σχετικά με το πρόσωπο του κ. Σπ. Μπιμπίλα -κι όχι μόνο- και για τις οποίες υπήρξε σχετική απάντηση.

Ασφαλώς το ΚΚΕ δεν θα παρακολουθήσει τον κατήφορο και τις αντιΚΚΕ εμμονές της κας Ακρίτα.

Ωστόσο, θεωρούμε αυτονόητο ότι οι σχετικές αναφορές στο συγκεκριμένο podcast πρέπει να αποσυρθούν από το site σας και από όλες τις πλατφόρμες που το αναπαράγουν, ζητώντας ταυτόχρονα τη δημοσίευση της επιστολής μας».

«Μείνετε στο 5%»

Το θέμα, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Η κυρία Ακρίτα επανήλθε με νέα της δήλωση, μέσω των social media, στην οποία ξεκαθάρισε πως μετάνιωσε που έδωσε την έγκρισή της για να αφαιρεθεί το επίμαχο απόσπασμα από το podcast της, ενώ συνέχισε σε επιθετικό τόνο κατά του ΚΚΕ, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων και τη στάση του απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

«Οπα λίγο εκεί στο ΚΚΕ γιατί πολλά μάς τα ’πατε.

»1. Ως κίνηση καλής θέλησης αφαίρεσα το απόσπασμα του podcast περι Μπιμπίλα που – όταν η προεδρία του ΣΕΗ κρίθηκε αναμεσα σε εκείνον και τον υποψηφιο του ΚΚΕ, σπουδαιότατο Δημήτρη Καταλειφό – ψηφοφόροι του κόμματος σας, αναφέρθηκαν σε αυτόν με μειωτικούς (όπως εκείνοι τους θεωρούν) χαρακτηρισμούς. Μεταξύ των οποίων και ‘γκει’ σαν να είναι κάτι ποινικά κολάσιμο. Ουδέποτε είπα ότι αυτό εκπορευτηκε απο την ηγεσία του ΚΚΕ.

»2. Ότι το ΚΚΕ είναι ένα ομοφοβικό κόμμα δεν το λέω εγώ: το λεν οι πράξεις σας. Ποτέ δεν στηρίξατε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ποτέ δεν βαδίσατε δίπλα της όταν διεκδικούσε τα ίσα δικαιώματα της στον έρωτα, στο γάμο, στην οικογένεια, στις ίσες ευκαιρίες.

»3. «Αφορίσατε» με τον τρόπο σας το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ‘τόνισε τη διαφωνία του με το δικαίωμα των γκέι να υιοθετούν παιδιά διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι τους’.» λέει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η Ακρίτα.

«Κοιτάξτε να φέρετε το κόμμα σας στον 21ο αιώνα, ή μείνετε στο 5%. Και κάτι ακόμα κύριε Γκιόκα που μού είστε και βουλευτής του ΚΚΕ. Όταν έχουμε θέμα με δημοσιογράφο, δεν τηλεφωνούμε στο ’’αφεντικό’’ να τον κάνει ντα. Στον δημοσιογράφο τηλεφωνούμε», ανέφερε επίσης.

Σχετικά Άρθρα