Δίκη Άλκη: “Ακούγαμε βρισιές και βογκητά – Φοβηθήκαμε ότι θα μπλέξουμε”

 Δίκη Άλκη: “Ακούγαμε βρισιές και βογκητά – Φοβηθήκαμε ότι θα μπλέξουμε”

Με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα Κ.Α. συνοδηγού της λευκής BMW που ήταν πίσω από τα σταματημένα αυτοκίνητα επί της Πλαστήρα συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. 

«Βρίζανε τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, άκουσα γαμ@ των Άρη. Θα σας γαμ@@@@. Άκουσαμε βογκητά». Αυτά κατέθεσε μεταξύ άλλων στη δίκη στο ΜΟΔ Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ο συνοδηγός της λευκής BMW που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τον τόπο τέλεσης του εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται πως το αυτοκίνητο περνούσε από το σημείο και βρέθηκε τυχαία πίσω από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα από όπου οι 12 κατηγορούμενοι επιτέθηκαν στους πέντε φίλους του Άρη.

“Δεν είδα καθαρά τα πρόσωπα”

«Είχαμε πάει στην Τούμπα για να φάμε. Γυρνούσαμε στην Καλαμαριά. Κατεβαίναμε την Πλαστήρα. Ήταν μόνο τρία αμάξια. Το ένα έστριψε τα αλλά ήταν σταματημένα.

Ξαφνικά βγήκαν άτομα και έτρεχαν προς το μέρος. Το γκρι μπήκε αριστερά τα μείναν. Δεν κατάλαβα ποσά άτομα σοκαριστήκαμε 4 5 άτομα από το κάθε αμάξι περίπου. Ακούσαμε φωνές. Είδα άτομα με κουκούλες δεν είδα καθαρά τα πρόσωπα από κανένα. Μόλις βγήκαν από το άσπρο όχημα άνοιξαν το πορτ μπαγκαζ και βγάλανε κάποια αντικείμενα» ανέφερε αρχικά ο Κ.Α.

«Δεν έβλεπα το σημείο που έγινε το σύμβαν. Βρίζανε τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, άκουσα γαμ@ των Άρη. Θα σας γαμ@@@@. Άκουσαμε βογκητά. Μπήκαν μετά στα αμάξια, μετά βγήκανε άλλοι οπαδοί, του Άρη και πέταξαν καρέκλες. Φοβηθήκαμε μήπως μας σπάσουν το αμάξι. Δεν καταλάβαμε τι έγινε. Την επόμενη μέρα καταλάβαμε ότι έγινε κάτι οπαδικό» προσέθεσε.

«Από το το άσπρο αμάξι κάτι έβγαλαν σίγουρα από το μαύρο δε θυμάμαι. Δυο άτομα ήταν λίγο πιο μπροστά από το αυτοκίνητο δεν ήταν τόσο κοντά στο συμβάν. Προσπαθούσα να καταλάβω αλλά δεν τα κατάφερνα. Όταν άνοιξε το πορτ μπαγκαζ από το άσπρο ΙΧ έβγαλαν κάτι μακρύ που έμοιαζε με σίδερο» εξήγησε ο ίδιος.

«Καταθέσαμε μόνοι μας»

«Πήγαμε και καταθέσαμε μόνοι μας γιατί είδαμε το αυτοκίνητο στο βίντεο που κυκλοφόρησε. Κάναμε την κατάθεση στο τμήμα της Χαριλάου και μας παρέπεμψαν στην ασφάλεια. Δε θυμάμαι ακριβώς τι είχα καταθέσει. Δεν αναιρώ κάτι από αυτά που είπα» είπε ακόμη ο μάρτυρας.

Σε εκείνο το σημείο η εισαγγελέας Κ. Κλιάμπα σχολίασε τις αποκλείσεις όσων είπε ο μάρτυς στο δικαστήριο με την αρχική του κατάθεση στην αστυνομία.

Αφορμή το γεγονός ότι ο μάρτυρας στη σημερινή δίκη μίλησε για το πορτ μπαγκάζ του άσπρου ΙΧ και όχι του μαύρου όπως φαίνεται και στο βίντεο και όπως είπε στην κατάθεσή του.

«Ήμουν σε σοκ»

«Άκουσα κάτι βογκητά ήταν 10-12 άτομα από τα δυο αμάξια. Το ασημί μόλις έστριψε δεν το είδαμε ποτέ ξανά. Είμασταν σοκαρισμένοι νομίζαμε ότι θα μπλέξουμε. Σκεφτήκαμε να κάνουμε αναστροφή αλλά υπήρχε άλλο ΙΧ πίσω μας. Όλα έγιναν γρήγορα μέσα σε 2 λεπτά. Τα άτομα έτρεξαν και μπήκαν στα οχήματα και έφυγαν. Δε θυμάμαι τα πρόσωπα των 12. Οι πιο πολλοί φορούσαν κουκούλα».

«Δεν κατέγραψα τις πινακίδες των οχημάτων ήμουν σε σοκ. Δεν έβγαλα κάποια φωτογραφία. Φοβήθηκα γιατί κατάλαβα ότι ήταν οπαδικό Σκότωσαν άτομο δεν έχω λόγο να κρύψω κάτι» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων απαντώντας στα ερωτήματα της έδρας και των συνηγόρων.

Πηγή: theopinion.gr

Σχετικά Άρθρα