Μητσοτάκης στη συνάντηση με τους Καλλιτέχνες: Στις προθέσεις μας η κατάργηση του άρθρου 16

 Μητσοτάκης στη συνάντηση με τους Καλλιτέχνες: Στις προθέσεις μας η κατάργηση του άρθρου 16

Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο της συνάντησης με τους καλλιτέχνες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος εμμέσως στις προτεραιότητες που έχει η κυβέρνηση για την επόμενη μεταρρύθμιση του Συντάγματος αποκάλυψε ότι: «Είναι στις προθέσεις μας στην επόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση να αλλάξουμε το άρθρο 16» που οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαιδευτικής βαθμίδας..

Είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται δια στόματος Πρωθυπουργού η απόφαση που έχει λάβει η κυβέρνηση για την κατάργηση του Άρθρου 16. Η δε ανακοίνωση της θέσης της Νέας Δημοκρατίας για την κατάργηση του Άρθρου 16 έγινε με τον πλέον επίσημο τρόπο και στο πλαίσιο μιας επίσημης συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θα χαρώ πάρα πολύ βέβαια, πρέπει να πω, όταν με το καλό προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση -γιατί είναι στις προθέσεις μας στην επόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση να αλλάξουμε το άρθρο 16-, όσοι διαμαρτυρήθηκαν μετ’ επιτάσεως και ζήτησαν την αναγνώριση της δυνατότητας της ιδιωτικής εκπαίδευσης να παρέχει πτυχία τα οποία θα είναι ουσιαστικά πανεπιστημιακά, να μάς στηρίξουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουμε τότε»

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και φανερώνουν τον κοινωνικά ανάλγητο τρόπο με τον οποίο ο Πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται το αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ντράπηκε να παρουσιάσει στα ψηλά γράμματα μια τόσο κομβικής σημασίας θέση που αφορά τις ζωές χιλιάδων φοιτητών αλλά και των οικογενειών τους.

Σχετικά Άρθρα