Καυτά μέτωπα για το Μαξίμου πλειστηριασμοί και συνταξιούχοι – Τα νέα μέτρα και η επίθεση στον ΣΥΡΖΑ

 Καυτά μέτωπα για το Μαξίμου πλειστηριασμοί και συνταξιούχοι – Τα νέα μέτρα και η επίθεση στον ΣΥΡΖΑ

Δύο καυτά μέτωπα με μεγάλο πολιτικό κόστος επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση ως το τέλος της εβδομάδας. Το πρώτο μέτωπο αφορά τους συνταξιούχους, οι οποίοι  αποτελούν μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων της ΝΔ και το δεύτερο μέτωπο αφορά τους δανειολήπτες όπου ομοίως αφορά ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Και στα δύο μέτωπα η κυβέρνηση απαντά στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί προεκλογικών παροχών πως «τηρεί τις δεσμεύσεις της για αποκατάσταση των αδικιών που δημιούργησε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας χθες το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους δήλωσε πως πρόκειται για μια ακόμα παρέμβαση  προκειμένου «να ανακουφίσουμε όσους αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου». Ο ίδιος υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού θέσπισε την προσωπική διαφορά, έρχεται να πει πως με έναν νόμο και ένα άρθρο θα την καταργήσει».

  • Από το Μέγαρο Μαξίμου απαντούν μάλιστα πως οι προεκλογικές υποσχέσεις είναι ανέφικτες και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να τάζει τα πάντα στους πάντες γιατί δεν έχει καμία ελπίδα να κυβερνήσει, οπότε δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει». Παράλληλα, τονίζουν με νόημα πως «έχει παρέλθει ο καιρός που οι πολίτες πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έλυνε τα πάντα με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Σήμερα, αναμένονται οι ανακοινώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας για την έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων ύψους 200 ως 300 ευρώ, που δεν έλαβα τις πρόσφατες αυξήσεις στις συντάξεις τους εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς. Οι συνταξιούχοι αποτελούν από μια ισχυρή «γαλάζια» δεξαμενή ψηφοφόρων και για αυτό η κυβέρνηση δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση η «τρίτη ηλικία» να προσέλθει στις κάλπες εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της κι όχι την υποστήριξη της. Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο του 2019, οι συνταξιούχοι σε ποσοστό 45,2 ψήφισαν τη ΝΔ.

  • Σήμερα, Τετάρτη επίσης το Υπουργείο Οικονομικών θα εξειδικεύσει και τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις που προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός και αφορούν παλαιές και νέες οφειλές προς τα δημόσια ταμεία.

Ταυτόχρονα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να θεσπιστεί το λίφτιγνκ στον εξωδικαστικό μηχανισμό που αφορά χιλιάδες οφειλέτες. Με τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις η κυβέρνηση επιχειρεί να μετριάσεις τις αντιδράσεις από την απόφαση «βόμβα» του Αρείου Πάγου, με την οποία ξεπαγώνουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών του ρίχνοντας την «καυτά πατάτα» των πλειστηριασμών στην προηγούμενη κυβέρνηση και υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το νόμο που ανοίγει τον δρόμο στα funds για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.

Από τα παραπάνω, φαίνεται πως το επιτελείο της κυβέρνησης έχει αποφασίσει να πορευτεί προς τις κάλπες επιρρίπτοντας ευθύνες για τα καυτά μέτωπα που προκύπτουν είτε στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, είτε σε εξωγενείς κρίσεις όπως είναι για παράδειγμα η εισαγόμενη ακρίβειας εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα